Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deep web

Mračni internet: Kriminalno podzemlje koje nudi sve – od oružja do organa

kokain
Foto: ilustracija
13.04.2015.
u 14:37

Prema nekim procjenama mračni internet veći je između 450 i 6.000 puta od onoga što svaki dan vidimo

Iako svaki prosječni korisnik interneta misli kako ima potpuni pristup svemu što se na internetu nalazi, većina ipak vidi samo mali dio svega onoga što je dostupno online, piše Express.hr. Google i ostale tražilice nam daju pristup niti nam mogu omogućiti više od tek “površinskog” weba, odnosno surface web, što je nekih 0,03 posto svega što se zapravo na internetu nalazi.

Sve ostalo izvan tih 0,03 posto poznato je kao "deep web", odnosno mračni internet i mnogima je potpuni misterij. Nitko ne zna točno koliko je mračni internet velik, ali prema nekim procjenama veći je između 450 i 6.000 puta od onoga što svaki dan vidimo.

Mračnom webu ne možete pristupiti bez posebnih softwarea, ali jednom kada mu pristupite, sve što radite postaje potpuno anonimno – od običnog traženja informacija pa do novčanih transakcija.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

>> FBI zapečatio online tržnicu na kojoj se nudila droga i oružje

Komentara 1

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
22:31 14.04.2015.

Nitko ne zna točno koliko je mračni internet velik, ali je 99.97 posto po ovom clanku - a da bi se znao postotak, mora se znati ukupna suma. Sad mi opet opalite opomenu za pravilo 5.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije