Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo na tržištu

Mercedesov novi coupe zamjena je za čak četiri modela

Foto: Mercedes-Benz
1/9
26.12.2023.
u 08:00

Mercedes CLE Coupe stoji od 66.440 eura, a u ponudi je i dizelaš s 220 konja. Sve inačice su u nekoj mjeri elektrificirane. Početkom iduće godine ponudu bi trebale obogatiti i dvije plug-in izvedbe

Mercedes CLE Coupe na naše je tržište stigao pred sam kraj godine, dok se u idućoj očekuje cabrio izvedba. U sklopu racionalizacije proizvodne palete, novitet će u Mercedesovoj gami zamijeniti čak četiri modela: C-klasu Coupe, C-klasu Cabrio, E-klasu Coupe i E-klasu Cabrio. Razumljivo, jer veličinom je ovaj atraktivan novi model bliži E-klasi, ali vizualno je, pak, sličniji C-klasi. Cjenovno kreće od 66.440 eura, za inačicu CLE 200. U ponudi su motori s četiri ili šest cilindara, svi redom elektrificirani, odnosno uz ICE motor imaju i elektromotor od 23 KS, odnosno 205 Nm okretnog momenta. Uz navedeni početak ponude, CLE 200, na početku prodaje ovog noviteta dostupne su još tri benzinske i jedna dizelska verzija: CLE 200 4Matic, CLE 300 4Matic, CLE 450 4Matic i dizelski CLE 220d (69.068 eura). Početkom iduće godine ponudu bi trebao obogatiti i AMG 53, AMG 63Se , te CLE 300e. Dva posljednja su plug-in izvedbe. CLE 300e ima 204 konja i još 129 električnih, a kod verzije AMG 63S e skladno surađuju 476 benzinskih i 204 električnih konja. CLE 53, pak, blagi je hibrid  pa uz 450 benzinskih konja raspolaže sa samo 23 električna. 

VEZANI ČLANCI:

Dizajnerski, CLE Coupe naslanja se na C-klasu, no coupeovske linije dodatno podižu dojam. Automobil sjajno izgleda, upečatljiv su detalj i vrata bez okvira, već karakteristična za Mercedesove coupe modele. Na stražnjem dijelu CLE Coupe neke je elemente preuzeo i s električnog EQE-a. Bočna silueta naglašeno je niska – automobil je visok samo 142,3 centimetra. Mercedes CLE Coupe u dužinu mjeri 485 centimetara, širok je 204,2 cm, dok mu razmak među osovinama iznosi 286,5 cm.
Interijerom dominira MBUX operativni sustav nove generacije, funkcijama sličan onom u posljednjoj generaciji E-klase. Spojiv je na 5G mrežu, a vozačeve navike prati te im se prilagođava uz pomoć umjetne inteligencije. Prije mjesec dana Mercedes je prvi put omogućio direktnu povezivost s internetom, i to besplatno za prvu godinu korištenja. Ispred vozača je 12,3-inčni digitalni zaslon, dok je središnji od 11,9 inča, uz šest stupnjeva nagiba prema vozaču. U kombinaciji su i head-up displej s većim zaslonom te Burmester surround sistem koji podrazumijeva i zvučnike u prednjim sjedalima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije