Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes-Benz

Obnovljena C-klasa stiže u lipnju - može voziti i poluautonomno

Mercedes C-klasa
Foto: mercedes
1/5
23.02.2018.
u 08:03

Nova C-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji, nudeći vozaču aktivnu podršku i višu razinu aktivne sigurnosti u odnosu na prethodnika

Mercedes je - nakon premijernog pokazivanja A-klase, svojeg najvažnijeg noviteta za 2018. - prvim fotografijama najavio i drugu najvažniju ovogodišnju prinovu. Obnovljena C-klasa stiže u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, a u prodaji se očekuje u lipnju.

Standardno dolazi s halogenim prednjim svjetlima s integriranim LED dnevnim pozicijskim svjetlima. Opcijski su dostupna LED High Performance svjetla, a prvi su put za ovaj model dodatno dostupna Multibeam LED svjetla s ultra range dugim svjetlima.

Digitalna instrumentna ploča

Interijer je također dotjeran. Novost predstavlja Multicontour Seat paket. S ovim paketom, bočne potpore i lumbalni dio sjedala mogu se individualno podesiti uz pomoć električne pneumatske pumpe. Opcijski se nudi i digitalna instrumentna ploča. Nova C-klasa ima na dodir osjetljive kontrole na upravljaču.

Informacijsko-zabavnim sustavom može se dodatno upravljati preko dodirne površine s kontrolerom na središnjoj konzoli ili glasovnim komandama. Funkcijama vozila, kao što je grijanje sjedala, također se može upravljati glasovnim naredbama.

Bolja aktivna sigurnost

Nova C-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji, nudeći vozaču aktivnu podršku i višu razinu aktivne sigurnosti u odnosu na prethodnika. U određenim situacijama C-klasa može voziti i poluautonomno. Poboljšan sustav kamere i radara omogućuju joj pregled do 500 m naprijed. Okolinu vozila skeniraju radari s dometom do 250 m naprijed, 40 m u stranu i 80 m unazad, dok je domet kamere do 500 m unaprijed, uključujući 90 m u tri dimenzije. Za funkcije pomoći u vožnji, C-klasa koristi podatke karata i navigacije. U praksi, C-klasa može sama podesiti brzinu, npr. prilikom ulaska u zavoje, križanja ili kružne tokove. 

Urus, Jetta... Pogledajte najveće novitete detroitskog sajma automobila:

Mercedes C-klasa
1/45

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije