Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST AUTOMOBILA

Mercedes i VW traže od njemačke vlade da ubrza izgradnju punionica električnih automobila

Mercedes EQE 300
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
20.02.2023.
u 11:05

Nakon što je njemačka vlada odobrila 6,3 milijardi eura za ubrzanje izgradnje punionica za električna vozila diljem zemlje, Mercedes-Benz i Volkswagen pozivaju ih da po tom pitanju naprave više. Smatraju da vlada treba uhvatiti korak s povećanjem broja električnih automobila na cestama

Njemački proizvođači automobila Mercedes-Benz i Volkswagen pozvali su njemačku vladu da učini više kako bi povećala broj punionica električnih vozila. "Kako bismo ubrzali prelazak na električna vozila, moramo biti sigurni da je infrastruktura punionica u izgradnji", izjavio je izvršni direktor Mercedes-Benza Ola Kallenius za njemački list Bild am Sonntag. Izvršni direktor Volkswagena Oliver Blume složio se da je potrebno veće ubrzanje te da je izgradnja punionica "zajednički zadatak gospodarstva, savezne vlade i općina".

Njemačka vlada je jesenas odobrila plan potrošnje 6,3 milijardi eura za naglo ubrzanje gradnje punionica za električna vozila diljem zemlje, koji uključuje ubrzavanje izdavanja građevinskih dozvola. Industrijska udruženja, koja su se dugo vremena žalila da vlada ne ide ukorak s ubrzanim povećanjem broja električnih vozila, priopćila su da je provedba plana ključna. "Budućnost automobila je električna. Do kraja desetljeća želimo biti spremni na potpuni prijelaz na električne automobile u našem segmentu tržišta gdje god tržišni uvjeti to dopuštaju", rekao je Kallenius.

>> VIDEO: Rijeka: Oko devet tisuća maškara sudjelovalo na tradicionalnom Riječkom karnevalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije