Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-klasa coupe

Sportska elegancija i pravi komfor za četvero putnika po cijeni od barem 50.000 eura

Mercedes-Benz E-klasa coupe
Foto: Mercedes-Benz
1/8
22.12.2016.
u 15:11

Nakon što je ove godine na tržište stigla klasična limuzinska verzija E-klase, Mercedes je predstavio i kupe izvedbu atraktivnog dizajna

Premium limuzine su svakako statusni simbol koji se kupuju i zbog praktičnosti, dok su kupe automobili stvoreni prije svega za užitak, dok su korisnost i prostranost u drugom planu.

Nova Mercedes-Benz E-klasa coupe donosi najbolje iz oba svijeta. Elegantan i sportski kupe s četiri posebna sjedala nudi vrhunsku udobnost za duga putovanja, kao i vozački užitak primjeren klasičnim GT automobilima. Dugačak je 482,6 cm što je za čak 12,3 cm više od prethodnika, dok je međuosovinski razmak produljen za 11,3 cm na ukupno 287,3 cm, pa u unutrašnjosti pruža veći komfor.

Nova E-klasa Coupe poput limuzinske nudi potpunu integraciju pametnih telefona, široki virtualni kokpit s dva 12,3-inčna ekrana i sve najnovije sustave pomoći vozaču pa i opciju djelomične autonomne vožnje. Snažni motori i ovjes s prilagodljivom tvrdoćom pružaju mogućnost odabira sportske i agilne vožnje ili udobnog krstarenja cestom. Kupci će moći birati između jednog dizelskog i tri benzinska motora. Dizelski 2-litreni četiricilindrični motor izrađen od aluminija potpuno je nov i mijenja 2,1-litreni s 204 KS. Razvija 194 KS i 400 Nm okretnog momenta već pri 1600 o/min, a s njim do stotke Coupe dolazi za 7,4 s, a prema tvornici prosječno troši 4,0 l/100 km. Jači dizelaš je V6 s 258 KS koji osim sa stražnjim dolazi i uz pogon na sve kotače. Benzinci su četiricilindrični 2-litreni sa 184 i 245 KS te 3,0 V6 s 333 KS. U pripremi je i supersportska AMG verzija s 450 konja.

Dakako, najavljena je i kabriolet izvedba s mekanim krovom koja će premijeru imati prije ljeta.

Na tržište E-klasa Coupe stiže u proljeće, a početna cijena u Njemačkoj će biti najmanje 50.000 eura.

>> Mercedes pokreće električni podbrend EQ

Komentara 2

PE
pep
12:54 27.12.2016.

@ HajdukLika ,mercedese vozim vec dugi niz godina i osim 3 limuzine E bio je i jedan ML i GLC koji je trebao zamijeniti limuzinu iz 2002.godine.Njega cu nakon samo 6 mjeseci uporabe zamijeniti za novu limuzinu koja mi dolazii polovicom 3.mj.Ovo sve nije bitno samo zelim napisati da je svaki novi model bolji od predhodnog a limuzina je pravi uzitak u voznji. I ova stara 15 godina i sa 350 tkm.daje mi smjesak na licu svaki put kad sjednem u nju.Inace Mercedes je po prodaji mozda prvi put ispred BMW i Audi.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
21:22 22.12.2016.

Nekad davno Mercedes-Benz proizvodio je najbolje automobile svijeta. Ovi današnji modeli su usklađeni azijskom ukusu i zato ta marka u Europi lagano tone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije