Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOZIV PROIZVODA

Kupci, oprez! Povlači se još jedan napitak, možete ga vratiti u prodavaonicu

Smoothie
Pixabay/Ilustracija
08.03.2024.
u 09:50

Iz Konzuma su poručili da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavijestio je u petak potrošače o opozivu proizvodu Smoothie energy mix od 250 ml, s rokom upotrebe do 12. ožujka 2024., zbog povećanog sadržaja mikotoksina – patulina u proizvodu. Proizvod je iz Njemačke od proizvođača Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. 

"Molimo kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, ako jesu da se suzdrže od konzumacije te da ga vrate u najbližu Konzum prodavaonicu gdje će im biti vraćen novac", priopćili su iz Konzuma. Kupcima su se ispričali na neugodnosti, ali i dodali da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredba (EZ) br. 1881/2006, te pripadajućim izmjenama i dopunama", stoji u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

Kako smo jučer pisali, Državni inspektorat s tržišta je povukao i Solevita smoothie sorta Šipak-acai zbog povećanog sadržaja mikotoksina patulina. Povlačenje se odnosi na proizvod od 250 mililitara, s oznakama EAN 4304493262737 te datumima upotrebe do 12.03.2024. i 13.03.2024. Dobavljač je Molkerei Gropper GmbH & Co., Bissingen, Njemačka, a u maloprodaji je u Lidlu, navode u priopćenju. 

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredba (EZ) br. 1881/2006, te pripadajućim izmjenama i dopunama", istaknuli su u objavi.

GALERIJA Plinovod Zlobin - Bosiljevo trebao bi početi s radom 2025. godine: Radovi idu po planu

Smoothie
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije