Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je moguće

Završio u pritvoru: Kritizirao proizvođača automobila pa požalio zbog toga

FILE PHOTO: VinFast electric vehicles are parked at a store in Los Angeles, U.S.
Foto: LISA BAERTLEIN/REUTERS
1/5
21.01.2024.
u 12:00

Ovo nije jedini slučaj u kojem se iznose optužbe protiv VinFasta. Prije dvije godine YouTuber Tran Van Hoang zaradio je tužbu nakon što je objavio video u kojem se žalio na svoja iskustva s VinFastom.

Četiri dana pritvora i 35 sati ispitivanja proživio je vijetnamski influencer Sonnie Tran samo zato što je kritizirao domaćeg proizvođača automobila VinFast. Tridesetsedmogodišnji Tran također je ostao bez računala i drugih elektroničkih uređaja. Policija u Ho Chi Minu kaže da ih je zaplijenila prema članku 331. vijetnamskog kaznenog zakona, koji navodno zabranjuje nanošenje štete tuđim interesima. Tran je opetovano kritizirao VinFast, uključujući propitivanje financiranja tvrtke, sugerirajući da koristi lažne tvrtke za skrivanje dugova. Također, tvrdi da tvrtka napuhuje svoje prodajne brojke i da zapravo nije angažirala Pininfarinu da dizajnira svoja vozila, prenosi Revija HAK.

FILE PHOTO: VinFast electric vehicles are parked at a store in Los Angeles, U.S.
1/5

Ovo nije jedini slučaj u kojem se iznose optužbe protiv VinFasta. Prije dvije godine YouTuber Tran Van Hoang zaradio je tužbu nakon što je objavio video u kojem se žalio na svoja iskustva s VinFastom. Tvrtka je tada tvrdila da je youtuber izmislio pritužbe kako bi naštetio ugledu VinFasta. Novinari također propituju metode rada tvrtke i kvalitetu proizvoda, ali očigledno je državni interes još važniji od kritika. Zbog toga je Sonnie proveo dan i pol u ugodnom razgovoru s istražiteljima.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Komentara 1

AC
acer7
18:33 21.01.2024.

Ja sam tako kritizirao svoju bivšu, 2 tjedna sam spavao u dnevnoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije