Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITNO ZA SVE VOZAČE

Ne palite klimu tijekom zime? Postoji važan razlog zašto je to dobro činiti

Klima uređaj u automobilu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
14.12.2022.
u 11:31

Praktična strana korištenja klime zime jest i što odmagljuje prozore, a time i poboljšava preglednost

Tijekom toplijih dana i posebice ljetnih mjeseci, mnogi vozači svakodnevno pale klima uređaj u svojim automobilima. Iako s dolaskom zime klimu nije potrebno paliti zbog komfora, nužno je kako bi se uređaj očuvao.

Nekorištenje klime zimi može imati negativan utjecaj na vijek trajanja tog uređaja jer samo redovitim radom brtve i kompresori ostaju dobro podmazani, navodi Revija HAK.

Naime, praktična strana korištenja klime zime jest i što odmagljuje prozore, a time i poboljšava preglednost. Također, redovna uporaba sprječava širenje plijesni ili bakterija u zatvorenom prostoru, odnosno smanjuje vlagu.

U mnogim automobilima koji imaju automatsku klimu, kompresor uređaja automatski se uključuje pri početku vožnje kako bi uklonio vlagu iz zraka.

 

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:09 19.12.2022.

U starom autu zimi nikad bez klime nisam mogao voziti zimi, jer bez toga nije bilo odmagljivanja šajbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije