Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Još štedljiviji i luksuzniji veliki terenac Touareg

VW Touareg
Foto: Volkswagen
1/4
14.05.2014.
u 10:37

Novost je funkcija krstarenja koja omogućava korištenje kinetičke energije u vožnji i uštedu goriva

Četiri godine nakon pojavljivanja druge generacije luksuznog SUV-a Touarega Volkswagen je u Kini, na salonu automobila u Pekingu, predstavio redizajniranu verziju.

Prva generacija VW-ovog terenca na tržištu se pojavila 2002. godine i najjeftinija je verzija u trolistu SUV velikana iz VW grupe kojoj pripadaju još Porsche Cayenne i Audi Q7.

Osvježenje izgleda napravljeno je u VW stilu, blago i gotovo neprimjetno. Ipak, nova rešetka hladnjaka koja sada ima četiri umjesto dosadašnje dvije letvice daje Touaregu još atraktivniji izgled.

Automatsko kočenje

Straga je Touareg dobio difuzor, a maglenke su sada u LED tehnologiji. Najveća novost su bi-ksenon svjetla koja od sada stižu serijski. I unutrašnjost je dotjerana, pa se sada nude novi materijali poput drugačijih kožnih presvlaka sjedala, a malo je obnovljena i instrumentna ploča. Poboljšan je i multimedijski sustav s Google Earth i Street View funkcijama.

Redizajnirani Volkswagen Touareg još je sigurniji jer sada serijski dolazi s novim sigurnosnim sustavima poput automatskog kočenja u slučaju prometne nesreće, dok je automatski 8-stupanjski DSG mjenjač s dvije spojke dobio i funkciju krstarenja, što omogućuje korištenje kinetičke energije u vožnji kako bi se smanjila potrošnja goriva. Za manju potrošnju u svim je izvedbama serijski uveden i start/stop sustav.

204 KS, a troši samo 5,5 l

Početni motor je i dalje 3-litreni V6 TDI sa 204 konjske snage, koji prosječno troši samo 5,5 l/100 km. Snažnija verzija je sa 245 KS pojačana na 258 konja.

Novi Touareg u prodaju kreće tijekom ljeta, a cijene mu još nisu poznate. Touareg koji je još uvijek na tržištu trenutno stoji od 488.971 kunu.

>> Brutalan Golf sa 400 konja do stotke dolazi za 3,9 sekundi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije