Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U HRVATSKOJ

Jeepova ofenziva uz Cherokee i Renegade

Jeep
Foto: Jeep
1/4
07.08.2014.
u 10:00

Renegade je u potpunosti razvijen u Italiji, a dolazi isključivo uz 4x4 pogon

Jeep se sa dva nova modela, koji će u prodaji biti do kraja ove godine, u velikom stilu u potpunosti vraća na naše tržište. Dok je prije bio pod okriljem zastupnika Mercedesa, nakon što je talijanski Fiat kupio Chrysler (Jeep je jedna od Chryslerovih marki), prodaju je preuzeo Autocommerce, zastupnik Fiata, Lancije i Alfa Romea za Hrvatsku.

Veliki poglavica Grand Cherokee prodaje se vrlo dobro, a sada stižu i mali kompaktni SUV Renegade, prvi Jeep razvijen u Italiji te novi model Cherokeeja, dizajnerski potpuno drugačiji od prethodnika.

Renegade, u prijevodu “odmetnik”, dugačak je 423 cm a nastao je na platformi Fiata 500L i bit će konkurencija sve brojnijim modelima male kompaktne crossover/SUV klase poput Suzukija SX i Nissan Jukea. Ipak, od njih se razlikuje “muškim” kockastim dizajnom, koji je svojevrsni moderni hommage prvom modelu Willysu, kojeg još uvijek izgledom slijedi popularni Wrangler, te standardnim pogonom na sva četiri kotača. U ponudi će biti dva sustava, stalni 4x4 sustav koji stražnje kotače uključuje automatski kada je to potrebno i napredniji Active Drive low model, koji uz Jeepov Selec-Terrain sustav pruža vrhunske off-road performanse. U Hrvatskoj će se nuditi uz pet motora. Početni je 1,4-litreni MultiAir turbobenzinac sa 140 KS, a isti motor se nudi i uz 170 KS. Početni 1,6 dizelaš razvija 110, a jači 2-litreni 140 i 170 KS. Cijene još nisu poznate, ali Renegade bi se trebao pozicionirati u cjenovni razred između 200 i 300 tisuća kuna.

Foto: Jeep

Drugi novitet, sasvim novi Cherokee (462 cm duljine), koji je izgledom mnogo moderniji, u skladu sa trendom ljepuškastih crossovera (sa dobrim voznim osobinama na asfaltu, ali i izvan njega) stajat će između 300.000 i 400.000 kuna. Neki su rekli da je dizajn svemirski, ali uživo izgleda stvarno jako dobro. U ponudi će biti 2-litreni dizelaš sa 140 (i uz 4x2 pogon) i 170 KS te 3,2 V6 benzinac sa 272 KS.

Cherokee na tržište stiže krajem rujna, a Renegade krajem listopada.

>> Ekskluzivno iz Ženeve: Pogledajte najveće svjetske autopremijere

>> Novi Wrangler stiže 2018. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije