Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobali smo

Redizajnirana Kia Ceed - male promjene u izgledu, ali velike ispod lima

Kia Ceed
Foto: Kia
1/3
12.09.2015.
u 11:00

Materijali su sada još finiji, završna obrada još bolja, a posebno se radilo na poboljšanju zvučne izolacije

Male promjene u izgledu, ali velike ispod lima - sažeti je to opis redizajna druge generacije Kije Ceed, korejskog kompakta kojeg Hrvati obožavaju. Ove je godine, naime, Ceed najprodavaniji model u Hrvatskoj, gledaju li se samo privatni kupci.

Kia brzo hvata korak s naprednijom europskom konkurencijom i najveća je novost mali efikasni 1-litreni T-GDI trocilindrični turbobenzinac koji dolazi sa 100 i 120 KS. Isprobali smo ga u jačoj varijanti sa 172 Nm okretnog momenta dostupnog od 1500 o/min. Zbog toga je vrlo ugodan u svim režimima vožnje i zapravo vrlo sličan najboljim konkurentima. Pogotovo je vožnja dinamična u novoj karoserijskoj izvedbi GT Line, u kojoj Ceed - osim atraktivnog sportskog izgleda koji se minimalno razlikuje od pravog sportskog GT modela - nudi i tvrđi ovjes. A u budućnosti će Kije biti još sportskije jer su Korejci u svoje redove doveli donedavnog šefa BMW-ova M Performance odjela Alberta Biermanna. To je još jedna velika akvizicija, nakon Kijinog dizajnerskog preporoditelja Petera Schreyera.

Isprobali smo i drugu veliku novost, DCT 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke. U kombinaciji s dizelskim motorom brzine se mijenjaju glatko i ugodno, ali u brzini promjene ipak malo kaska za najboljim DSG mjenjačem Volkswagen grupe ili Fordovim Powershiftom.

Ceed dolazi u tri karoserijske izvedbe, klasičnoj peterovratnoj, trovratnoj (C'eed) i karavanskoj.

Materijali su sada još finiji, završna obrada još bolja, a posebno se radilo na poboljšanju zvučne izolacije.

U ponudi motora osim turbobenzinaca i dalje su 1,4-litreni benzinac sa 100 konjskih snaga, 1,6-litreni sa 135 KS (+7 KS) te tri CRDi dizelaša sa 90, 110 i 136 KS (+8 KS). Osvježeni Ceed počinje se prodavati krajem ovog mjeseca. Cijene još nisu poznate, ali najave ukazuju da će biti malo skuplji od dosadašnjeg.

>> Najluksuznija Kia konkurira terencima premium marki

>> Korejska limuzina želi postati luksuzna krstarica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije