Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: X-TRAIL

Ispod uglađene karoserije i dalje je agilan grubijan

Nissan X-Trail
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
07.12.2014.
u 15:00

Trenutačno je u ponudi samo s jednim dizelskim motorom, a stoji od 208.325 kuna

Trećoj generaciji X-Traila Nissan je - u odnosu na prethodni model - radikalno promijenio dizajn, odmaknuvši ga od kockastih oblika koji se već tradicionalno povezuju s pravim terencima. Tim je potezom dao naslutiti da je X-Trail omekšao i da je u novom izdanju bliži SUV modelu Qashqaiju nego starom X-Trailu. U prvim danima nakon pokazivanja modela nisu pomogla ni odmahivanja glavom vlasnika starog X-Traila, kojima se novi na prvi pogled većinom nije svidio.

Prostraniji interijer

No, na prvu vožnju novi je X-Trail ipak dokazao da nije mekušac i da pod moderniziranom karoserijom teče krv onog dobrog starog grubijana s kojim se možemo uputiti gdje god poželimo.

Vanjskim se dimenzijama od prethodnika nije puno odmaknuo, ali međuosovinski mu je razmak porastao na 270,5 centimetara (+5cm). To je, uz još neka preslagivanja, dovelo do osjetno prostranije putničke kabine, koja serijski ima pet sjedala, ali se može doplatiti za izvedbu sa sedam sjedala (5815 kn). Sjedala u drugom redu također se mogu 26 cm uzdužno pomicati, što otvara mogućnost dodatnog povećanja komfora putnika na straźnjim sjedalima.

Od 550 do 1982 litre

S pet sjedala prtljažnik mu prima 550 litara prtljage, a spuštanjem stražnjih sjedala prtljažni prostor raste na 1982 l. Osim dodatnih centimetara, na udobnost utječe i povišen položaj sjedenja, kao i odlična sjedala. Materijali su kvalitetniji, kao i završna obrada. Kabina izgleda profinjenije te je bogatije opremljena, posebno u najbogatijoj Tekna izvedbi. Testni primjerak ima, primjerice, kožom presvučen interijer, navigaciju, NissanConnect, Around View Monitor kamere, Active Ride Control, Active Trace Control. Dizelski 1,6 dCi agregat sa 130 KS i 320 Nm uparen je s preciznim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Do stotke stiže za pristojnih 10,5 s, uz maksimalnih 188 km/h. Agilan je bez obzira na stupanj prijenosa, uglađeniji i tiši od prethodnika. Novi Nissan X-Trail stoji od 208.325 kn.

Ključne riječi

Komentara 1

GV
golub Vaso
22:18 07.12.2014.

gdje je 2.0 dizel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije