Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELANTRA NA TESTU

I živahni benzinac 
je dovoljno štedljiv

Hyundai Elantra
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.08.2014.
u 10:00

Želite obiteljski auto koji će biti atraktivan te zabavan? Elantra nudi sve to, a nije ni skupa te je s prosječnih 6,6 l/100 km vrlo štedljiva

Hyundaijeva blago redizajnirana kompaktna limuzina Elantra sa svojim je robusnim izgledom i dužinom od 4,55 metra djeluje kao prava krstarica. Atraktivnim dizajnom, gotovo kupeovskih linija, pojava je na cesti i rijetko bi uopće tko pomislio da se radi o automobilu koji je nastao na rastegnutoj platformi modela i30, lani od strane fizičkih osoba najprodavanijeg automobila u Hrvatskoj.

Od i30 Elantra ima 5 cm veći međuosovinski razmak (270 cm), što se dakako osjeti u kabini gdje na stražnjoj klupi i viši putnici imaju solidan komfor. Time predstavlja idealan prijelaz između kompakta i limuzine D segmenta, Hyundaija i40. Prtljažnik prima odličnih 485 litara i bit će dostatan za obiteljsko ljetovanje, a utovarni otvor je prilično velik što olakšava ukrcaj stvari.

Za razliku od i30 koji se proizvodi u Češkoj, Elantra na naše tržište dolazi iz Južne Koreje. Birati se može samo jedan motor, 1,6-litreni benzinac sa 132 KS. Iako u ovoj klasi Hrvati u velikoj večini biraju dizelaše, potencijalni kupci se ne moraju brinuti. Motor je odličan, dobro vuče i ne troši puno. Prosjek na testu nam je bio 6,6 l/100 km. Na otvorenoj cesti može se voziti i blizu 5 l/100 km, dok pri punom gasu na autocesti Elantra ne troši više od 9 l/100 km. Zaista impresivno za motor koji Elantru potjera do stotke za 10,7 s, a najveća brzina je 200 km/h. Do 3500 o/min radi lijeno, ali nakon toga podivlja.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Srednja razina opreme iLike nudi sve što vozaču treba za ugodnu vožnju. Tu je ESP, bočne zračne zavjese, ručni klima-uređaj, putno računalo, stražnje parkirne senzore... Cijena od 125.990 kuna čini se vrlo dobra za sve što Elantra nudi, prije svega mnogo prostora, ali i komfor i odlični benzinski motor.

>> Hyundai i20 premijerno u Parizu

>> Hyundai Elantra - osvježeni model kod nas košta od 111.990 kn

Komentara 1

DU
Deleted user
13:12 09.08.2014.

Još da izbace onu hrpu elektronike iz toga auta i da je dizel bez turba i tih gluposti za tu cijenu onda bi bio privlačan. Ovako je privlačan samo onima koji ga prodaju i onima koji šutke pristaju na tu cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije