Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudjelovalo je 18 zemalja

Hrvatska ima europskog prvaka u robotici: Osvojili jednu zlatnu i srebrnu te pet brončanih medalja

Varaždinska županija
11.06.2023.
u 19:40

Na prvenstvu u Varaždinu Hrvatska je osvojila po jednu zlatnu i srebrnu medalju te pet brončanih medalja.

Hrvatska ima europskog prvaka na European RoboCup Junior 2023., i to u CoSpace Preliminary kategoriji u kojoj se natječu učenici mlađi od 14 godina. Riječ je o Dana CRO Teamu kojeg čine učenici šestog razreda varaždinske Šeste osnovne škole Filip Smuđ, Gabrijel Kraljić i Petar Habek, polaznici Centra izvrsnosti za robotiku Varaždinske županije, kojima je mentor Ivica Kolarić.

Na prvenstvu u Varaždinu Hrvatska je osvojila po jednu zlatnu i srebrnu medalju te pet brončanih medalja. Boje Hrvatske branili su i timovi Gacka Robotics, Robofreak, AutoPrikratki, ZTK Dubrovnik, Centar izvrsnosti Varaždin, Bitshift, Pipi Duga Čarapa, Tesla, Raketa, Varaždinci i RoboSTone.European RoboCup Junior 2023. okupio je 162 tima iz 18 zemalja. Hrvatska je nastupila sa 29 timova. Više od 500 natjecatelja pod vodstvom 200-tinjak mentora svoja znanja i vještine odmjerila su u 15 kategorija.

 Njemačka je osvojila četiri zlatne, tri srebrne i četiri brončane medalje. Italija četiri zlatne i isto toliko srebrnih, Mađarska po tri zlatne i srebrne te jednu brončanu... Robotičari iz Južne Koreje osvojili su jednu brončanu medalju. Organizator natjecanja bilo je Hrvatsko društvo za robotiku, dok su partneri bili Varaždinska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatski robotički savez, Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije, Ustanova za obrazovanje odraslih te Fakultet organizacije i informatike.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Druga od ukupno šest brodica Hitne usidrena u Zadru: 'Možemo biti ponosni na naša postignuća'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije