Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvantna računala

Googleovo super računalo radi 11.000 puta brže od običnog

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Reuters/PIXSELL
17.05.2013.
u 07:21

U Googleu ističu kako im je cilj proučiti kako kvantna računala mogu pomoći u napretku učenja strojeva.

Google planira otvoriti novi istraživački laboratorij za proučavanje umjetne inteligencije. Kanadska tvrtka D-Wave Systems razvija ovaj neobični sustav još od 1999. godine, a Google će im pomoći usavršiti računalo, piše The Wall Street Journal.

Laboratorij nazvan Quantum Artificial Intelligence Lab smješten je u NASA-inom Ames Research Centeru, a koristit će kvantno računalo razvijeno od strane tvrtke D-Wave Systems. Tim superračunalom upravljati će Universities Space Research Association (USRA), a trebalo bi biti dostupno istraživačima širom svijeta.

D-Waveovo superračunala ima 512 qubitova u jednom čipu, a od običnog računala brži je nevjerojatnih 11 tisuća puta.

U Googleu ističu kako im je cilj proučiti kako kvantna računala mogu pomoći u napretku učenja strojeva. Procjena je da će se u razvoj D-Wave sistema uložiti oko 10 milijuna dolara.

Postavljanje superračunala je već počelo, a istraživačima bi trebalo biti dostupno tijekom trećeg kvartala ove godine.

>>Njemački sud naredio Googleu da sredi funkciju auto-complete

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije