Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno

Google predstavio svoj operativni sustav Chrome OS

google (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
08.12.2010.
u 17:32

Većina aplikacija neće biti instalirana na računalo već će biti spremljena na Googleovim serverima, a korisnik će im pristupati putem interneta i pretraživača Google Chrome

Google je na konferenciji u San Franciscu predstavio svoj dugoočekivani operativni sustav Chrome OS koji će se umnogomu razlikovati od dosadašnjih sustava ponajprije zato što će za funkcioniranje koristiti internetske aplikacije.

Većina aplikacija neće biti instalirana na računalo nego će biti spremljena na Googleovim serverima, a korisnik će im pristupati putem interneta i pretraživača Google Chrome.

U Googleu ističu da je upravo to velika prednost njihova sustava jer on neće zauzimati mnogo prostora na disku, a i vrijeme podizanja bit će znatno kraće nego kod ostalih operativnih sustava.

Aplikacije će korisnici moći instalirati preko prodavaonice Chrome Web Store koja radi po sličnom principu kao već poznati App Store na iPhoneu ili Android Market.

U prvoj polovici 2011. u prodaji će se naći prijenosna računala s instaliranim sustavom Chrome OS. Proizvodit će ih Acer i Samsung.

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
18:19 08.12.2010.

bas mi je ova vijest sad digla tlak. KOJIM PRAVOM mene netko prisiljava koristiti internet??????? Sada se oni jadni brinu za brzinu butanja mojeg stroja, pa se brinu za prostor na mojem hardu???? Tko vam je dao pravo da se se vi \"brinete\" za mene????? Sto je vas briga kakav ja hard imam i na sto ga trosim???? pas ma..er ovo je preslo sve granice. GOOGLE ZA KOGA VI RADITE, zinite to vec jednom jer sasvim sigurno ne radite za nas korisnike!!! Ja zelim svoj software na svojoj masini da ako mi se tako digne mogu koristiti aplikacije 10000 milja pod morem, jel vam to konjine lopovske jasno?????? Ista prica kao i kod microsofta, autorizacija OS-a preko interneta obavezna. Prvo ti naplati OS ko da je napravljen od dijamanata a onda ti za tvoj novac jos i uvjetuje kako ces ga ti koristiti. A sto kad vam ode dođavola taj internet? sto ce biti onda? Da mi je samo znati koliko sipjuna cita nase mailove, dokumente i sve ostalo. Tesko se oduprijeti slatkoj moci koju vam daje uloga Big brothera, jelda google. SRAM VAS SVE SKUPA BILO LOPINE OBICNE FUUUUJ

OB
-obrisani-
18:31 08.12.2010.

a vi budaletine koje mi sad pisete minuse, vjerojatno ste praznoglavi nabrijani balavci koji mozak koriste jedino uz prirucnik, znate li vi sto vam sad pokusava prodati gooogle??? pokusava vam prodati ovo; vi cete tipkati neki dokument koji ce bitibiti spremljen na serveru googlea, vec sada su osobni foto albumi na serverima googlea, sveeee sto radite zavrsit ce na serverima googlea. To je kao da kokos zamoli lisicu da joj pricuva pile, jel vam to praznoglavi jasno?

RO
RollingStones
18:28 10.12.2010.

Zagrebas Hvala, probat cu prvom prilikom. Dosad nisam nasao nista bolje od Intrenational Instrumets (MULTISIM 11), OrCAD je postao tezak za moje potrebe i nema dobru bibiloteku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije