Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPLJI UVOZ

Fujitsu zbog pada vrijednosti yena povećava cijene računala

fujitsu
Friso Gentsch/DPA/PIXSELL
14.05.2013.
u 11:35

Fujitsu se uvelike oslanja na uvozne komponente i softver kao što su Intelovi čipovi i operativni sustav Windows

Japanski proizvođač osobnih računala Fujitsu najavio je kako će povisiti cijene svojih proizvoda na domaćem tržištu nakon što je pad yena uzrokovao poskupljenje uvoza komponenti, prenosi Bloomberg. Fujitsu se uvelike oslanja na uvozne komponente i softver kao što su Intelovi čipovi i operativni sustav Windows.

Povećanje cijena stupit će na snagu do srpnja i vrijedit će za modele puštene u prodaju ovo ljeto, rekao je glavni financijski direktor Kazuhiko Kato, dodajući kako bi tvrtka mogla modificirati i cijene postojećih proizvoda. U Fujitsuu također namjeravaju povećati upotrebu istih materijala u više modela te smanjiti broj proizvoda u prodaji.

>> Toshiba i Fujitsu pokreću novu kompaniju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije