Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drogerijski hitovi

FOTO Lakovi za nokte do 4 eura: Jedan je trajao i trajao...

Zagreb: Test lakova za nokte i krema za ruke
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
23.11.2023.
u 08:00

Testirala sam pet lakova za nokte koje sam kupila u Bipi i dm-u. Za neke nikad nisam čula, a pokazali su se kao dobar omjer cijene i kvalitete

Neki vole ritual dugotrajnog sjedenja u kozmetičkim salonima i sigurne ruke manikera profesionalaca, praktičari se odlučuju na brzopotezna rješenja – lakove za nokte koje će nanijeti kod kuće. Osobno spadam u ove druge, ne samo zato što je brže gotovo nego i na dnevnoj bazi mogu odlučiti koju boju želim i želim li je uopće. Ne volim biti rob jednoj nijansi pa nekoliko tjedana prilagođavati odjeću noktima. Kad koristim lak, najčešće ga već isti dan ili dan poslije skinem, a da uopće ne razmišljam o tome kako koji ''radi''. Stoga sam ih odlučila testirati. Raspon cijena u drogerijama je povelik, od nekoliko eura do nekoliko desetaka eura. No ja sam se odlučila za pet drogerijskih verzija, a ni jedan lak nije bio skuplji od četiri eura. Za neke proizvođače sam čula, nekad ih i koristila, druge, poput Juliana Nails (uzela sam lak u Bipi) potpuna su mi novost, ali i ugodno iznenađenje. Bočica od 10 mililitara stoji 3,96 eura, a lak bez problema izdrži nekoliko dana. Ipak, jedan lak trajao je i dulje od toga... 

 

1. Essence: 1,70 eura/8 ml

Uzela sam crni Essenceov lak, a nije mi prvi put da sam koristila ovu marku. Osim po drogerijama, viđala sam je po trgovačkim centrima, vrlo je pristupačna, a lak je vrlo korektan za tu cijenu. Ima kist odgovarajuće širine, a sama tekućina brzo se osuši. Dovoljan je jedan uron kista u bočicu za jedan nokat i jedan sloj. Lak izgleda dobro i drugi dan. Iako već na kraju drugog dana počinje gubiti sjaj. Na lijevoj ruci još OK izgleda, ali kako sam dešnjak, počinje nestajati na rubovima noktiju desne ruke. 

 2. Juliana Nails Say Stay: 3,95 eura/10 ml

Kao što sam već spomenula, za Julijanu prvi put čujem, ali mogla bi mi se u košarici naći još koji put. Još jedan odgovarajući kist, a dovoljan je vrlo vrlo tanki sloj da se nanese. Samim time i brže se suši. Boja vuče malo na mat, a drugi dan kao da dodatno izgubi na sjaju. Ipak, dugo se drži. Ovaj bi bez problema mogao odraditi i dva pa i tri dana. Ne znam čini li mi se, ali kao da se teže skida od ostalih.

3. Eveline: 2,60 eura/12 ml

Najveća bočica, s čak 12 mililitara laka. Bila sam malo skeptična, djelovao mi je kao neko veliko siroče u toj bočici, ali ugodno me iznenadio. Izdržao je dosta dugo.

VEZANI ČLANCI:

4. dm Shine & Stay: 2,25 eura/8 ml

Još jedan korektan lak. Kist je OK veličine, lako se nanosi, brzo suši. Jako mi se sviđa sjaj. No jedno živčano pranje suđa malo ga je ranilo i iskrzalo po rubovima. Bez toga bi preživio. Super je ako ga trebate nabrzinu, recimo za izlazak. 

5. Catrice: 2,60 eura/10,5 ml

Uz Julianu Nails ovo mi je definitivno favorit. Ovaj lak sam i prvi nanijela i oduševio me koliko traje. Kod nanošenja takvih lakova već drugi dan bi se malo potrošili na rubovima. Ovdje nije bilo naznake tome. Nanijela sam ga u petak, u subotu ujutro se još dobro držao, izdržao je cijeli radni vikend grozničavog lupanja po tipkovnici. S vremenom sam se počela brinuti kako ću ga uopće skinuti. Trošio se, ali ne previše. Prave znakove posustajanja počeo je pokazivati tek u nedjelju navečer. Skinula sam ga u ponedjeljak, ali mislim da bi uz minimalne prepravke izdržao i još jedan dan. Skidanje acetonom išlo je bez problema. Jedina mu je zamjerka prekratka drška i pomalo širok kist pa je nepraktičan za nanošenje. 

VIDEO Gdje se jede najbolji kesten pire u gradu?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije