Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Score Alarm

Dosta je teleteksta, skenirajte listić i stiže obavijest je li dobitni

ivan klarić
Foto: Boris Ščitar/VLM/Pixsell
1/3
08.03.2013.
u 16:16

Prednost: 
Zaljubljenici u sport uz pomoć aplikacije lako mogu doznati i rezultat događaja

Dva su tjedna bila dovoljna da 4600 korisnika 100.000 puta otvori aplikaciju za iPhone – inače uradak domaćeg autora, 25-godišnjeg Slavonca Ivana Klarića.

Sasvim slučajno

Riječ je o brendiranoj verziji aplikacije Score Alarm, namijenjene sportskim kladioničarima, koju je prepoznala Hrvatska lutrija te ideju mladog kreativca licencirala za domaće tržište za oko 250.000 kuna. Time je državna tvrtka postala jedina lutrija na svijetu koja svojim sportskim fanovima sada nudi mogućnost da uz pomoć pametnih telefona odmah saznaju imaju li dobitni listić, kada je i kako završila utakmica ili meč koji prate.

Korisnici Hrvatske lutrije koji imaju preuzetu aplikaciju mogu uz pomoć kamere na telefonu skenirati barkod listića, spremiti ga, nakon čega dobivaju obavijesti o prolaznosti za događaj koji su prognozirali. Ideja za ovaj startup projekt nastala je, kako to i inače biva, sasvim slučajno.

– Nikada se nisam kladio. Sjedio sam u kafiću s prijateljem koji je taj dan uplatio listić i rezultate pratio na teletekstu. Pomislio sam kako je posve nepotrebno uz razvijenu tehnologiju trošiti vrijeme na teletekst i tako je sve počelo – prepričava Klarić koji je lani završio studij ekonomije.

Izradio je probnu verziju koja se počela preuzimati na App Storeu, a interes je bio samo znak da je ideja na dobrome putu. U cijeli je projekt krenuo s 20 tisuća kuna.

Za uspjeh potreban trud

– Nakon što sam shvatio da mogu uspjeti cijeli mi se život pretvorio u radno vrijeme. Promijenio sam se i uozbiljio. Jednostavno, želim na tržište plasirati kvalitetan projekt kojim će svi korisnici biti zadovoljni – kaže Klarić kojemu je od ideje do lansiranja prve verzije bilo potrebno četiri mjeseca.

Za uspjeh je, danas priznaje, potrebna ideja, ali i trud i znanje kao i svijest da čovjek ne može sve napraviti sam. Nakon sklapanja ugovora s Hrvatskom lutrijom, mladom su se Klariću javile i lutrije iz drugih zemalja.

– Sve je tek na dogovorima, tako da ne mogu zasad ništa otkriti – kaže mladi kreativac.

>>Karabatić lagao, na mobitelu imao aplikaciju za klađenje!

Komentara 4

Avatar Tiran
Tiran
19:16 08.03.2013.

Ja ipak volim dizati adrenalin preko ttxta

LO
loza
16:32 08.03.2013.

Ovo je namjenjeno za korisnike napredne tehnologije (smartphone) koji se nečesto klade preko interneta, a svaka kladionica koja drži do sebe ima mobilnu aplikaciju. Godinama već imaju mogučnost obavijesti dobitka preko sms-a neke od njih.

TR
Trempetich
18:33 08.03.2013.

ok...a gdje su prednosti??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije