Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA

Iznenađenje u Huaweiju: Dođeš po mobitel, odeš s električnim automobilom

Foto: SERES
1/4
20.04.2021.
u 13:59

Huawei, jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu, u svojim trgovinama diljem Kine počinje prodavati i automobile. Novi SF5 na kampiranju može napajati i indukcijski štednjak te stereo uređaj

Nakon suradnje na razvoju električnog sustava za novi električni automobil kineske kompanije SERES, Huawei će taj SUV coupe proširenog dometa kupcima početi nuditi i u svojim trgovinama diljem Kine, objavljeno je na 19. međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju. 

- Ova uzbudljiva najava predstavlja presedan i za industriju potrošačke elektronike i za industriju električnih automobila. U budućnosti nećemo više samo nuditi najbolja pametna rješenja za inteligentne automobile kako bi naši partneri razvijali što bolja vozila nego ćemo im i pomoći u prodaji tih automobila kroz našu maloprodajnu mrežu diljem Kine - izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Group. 

Foto: SERES

Ovom suradnjom Huawei po prvi puta uvodi partnera iz automobilske industrije u vlastiti ”1+8+N” ekosustav. Huawei i SERES zajedno su razvili nadogradnju na električni sustav automobila, čime su značajno doprinijeli povećanju autonomije vožnje i brzini punjenja baterija automobila. Automobil opremljen novim Huaweijevim DriveONE Three-in-One Electric Drive tehnologijom omogućava duža putovanja, ali istovremeno i sportske performanse. Tako novi SERES-ov automobil SF5 kupcima nudi veliku fleksibilnost, od 180 kilometara dometa u potpuno električnom modu za kraće gradske vožnje, do dometa od preko 1000 kilometara u modu za duga putovanja. Novi sustav pritom nudi ubrzanje do 100 km/h za 4,68 sekundi.

Performanse automobila dodatno su osnažene laganom aluminijskom šasijom te unaprijeđenim prednjim i stražnjim ovjesom. To sve zajedno daje SF5 znatnu snagu i snažno ubrzanje, ali i povećanu stabilnost te napredno savladavanje svih podloga.

Huawei HiCar rješenje korisnicima omogućuje prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila, omogućujući pristup navigaciji, glazbi i ostalom sadržaju. Glazba s pametnog telefona tako se može nastaviti i kad uđete u automobil. Također, omogućuje interaktivnu kontrolu glasom. Huawei HiCar može povezati automobil s drugim pametnim uređajima, tako da vozači iz automobila mogu uključiti klima-uređaj, pametni zaslon i druge povezane uređaje kod kuće. Trodimenzionalni surround sustav u vozilu sastoji se od 11 zvučnika, koje su podesili Huaweijevi stručnjaci za akustiku. Zajedno s tišinom vožnje od 38 dB, što je na razini tišine u knjižnici, audio sustav pruža odličnu kvalitetu zvuka.

Foto: SERES

Novi SERES SF5 uključuje i opciju napajanja drugih vozila u nuždi, ali i raznih trošila, poput indukcijskih štednjaka, stereo uređaja i ostalu opremu koja se koristi, primjerice, za kampiranje. Čvrstoća njegove šasije prilikom testiranja uvijanja i savijanja udovoljava standardima sigurnosnosti od pet zvjezdica, s obzirom da je izrađena od robusnog i pouzdanog termoformiranog čelika izuzetno visoke čvrstoće 1500Mpa. Automobil je opremljen automatskom potpomognutom vožnjom na razini L2+, ima sustav pomoći u prometnim gužvama, prilagodljivi tempomat i druge značajke koje će pomoći vozačima na dugim putovanjima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije