Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovacija Volva

Dječja sjedalica na napuhavanje stane u ruksak

23.04.2014.
u 21:39

Ima masu od samo pet kilograma, što je upola manje od konvencionalnih sjedalica. Za 40 sekundi se osposobi za korištenje.

Dječje su sjedalice nezgrapne, teško ih je prenositi iz automobila u automobil, a kod nekih se valja pomučiti i oko ugradnje u vozilo. Ti su problemi inspirirali Volvo, koji je osmislio inovativnu dječju sjedalicu na napuhavanje. Maksimalno je sigurna, jednostavna za pakiranje i praktična za uporabu u mnogim situacijama u kojima klasične sjedalice nisu idealno rješenje.

Koncept nove sjedalice donosi nove mogućnosti. Primjerice, prijatelji mogu po potrebi prevesti nečije dijete, a da ne moraju sami posjedovati klasičnu dječju sjedalicu. Izuzetno je praktična kod prijevoza taksijem, kod iznajmljenih automobila ili u prijevozu autobusom.

Može se napuhati i ispuhati za manje od 40 sekundi. Ukupna masa sjedalice je manja od pet kg, odnosno upola manja od konvencionalnog sjedala. Kada je ispuhana, bez problema staje u ruksak, zajedno s ostalim dječjim potrepštinama. Sastavljena je od posebnog materijala koji dobro podnosi pritisak napuhavanja, te zadržava maksimalnu čvrstoću u napuhanom stanju. To je tehnologija slična onoj u nautičkoj industriji i izvorno je razvijana za vojne potrebe.

Dječja sjedalica na napuhavanje okrenuta je u suprotnom smjeru od smjera vožnje, jer je to dokazano najsigurniji način za prijevoz djeteta. Dječji vrat nije toliko snažan kao vrat odrasle osobe, a u slučaju frontalnog udarca, glave putnika koji gledaju u smjeru vožnje naglo se kreću prema naprijed, što dovodi do velikog pritiska na vrat. Zbog toga bi dijete trebalo sjediti u smjeru suprotnom od smjera vožnje do najmanje 3-4 godine starosti.

>> Autosjedalice spašavaju dječje živote – uložite u njih

>> Četiri dječje sjedalice slomile se na testu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije