Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURONCAP

Corsi i Smartu četiri, Loganu tri zvjezdice

Smart ForTwo
EuroNCAP
09.12.2014.
u 10:00

Land Rover Discovery Sport, Porsche Macan, Lexus NX, Kia Sorento, VW Passat, Ford Mondeo i Subaru Outback maksimalni

U najnovijem je testiranju EuroNCAP (Europski program ocjenjivanja sigurnosti novih automobila) ocijenio sigurnost 12 automobila.

Očekivanih maksimalnih pet zvjezdica dobili su SUV-ovi Land Rover Discovery Sport, Porsche Macan, Lexus NX i Kia Sorento, baš kao i limuzine D segmenta Volkswagen Passat i Ford Mondeo te crossoverski karavan Subaru Outback.

Najbolju zaštitu odraslih putnika s visokih 93 posto bodova pokazao je Land Rover Discovery Sport, najbolju zaštitu djece s 87% bodova imaju VW Passat, Subaru Outback i Porsche Macan, a novi Land RoverDiscovery Sport na vrhu je i po sigurnosnim sustavima asistencije sa 82 posto.

Četiri zvjezdice su dobili manji gradski modeli iz A i B segmenta – nova Opel Corsa, Mini Cooper, Smart Forfour, ali i maleni dvosjed Smart ForTwo.

Svi oni pružaju vrlo solidne rezultate u zaštiti odraslih putnika, kao i u zaštiti djece, a maksimalna ocjena je izostala zbog nešto slabijih ocjena za sigurnosne sustave ugrađene u automobil, koji su odnedavno jedan od četiri ravnopravna kriterija za ukupnu ocjenu uz sigurnost odraslih, sigurnost djece i sigurnost pješaka.

To je i logično, budući da se radi o manjim i jeftinijim automobilima u čijim segmentima se ne ugrađuju svi napredni sigurnosni sustavi, pogotovo ne serijski.

Najlošija na testu je Dacia Logan MCV. Karavanski Logan je također solidan u zaštiti djece (75%), ali je zakazao u sigurnosti odraslih (57%), a najslabiji je i u zaštiti pješaka (55%) te posebno u sigurnosnim sustavima (samo 38%).

Za pješake je najsigurnija Opel Corsa s ocjenom od 71% te Subaru Outback sa 70% bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije