Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILI SMO

C-klasa se za tradiciju drži kvalitetom, ali usvojila je sportski duh

Mercedes C-klasa
Foto: Daimler
1/3
05.04.2014.
u 10:00

C-klasa je najprodavaniji model Mercedes-Benza, s ukupno više od 2,4 milijuna prodanih automobila prethodnog modela koji je na tržištu od 2007.

Nova C-klasa za prethodnicu se - kao i za ostale modele Mercedesove stare garde - drži elementima poput kvalitete, snage i luksuza. No, u najnovijoj je generaciji prisvojila modernije linije.

Mladenačke linije

Konzervativan izgled ustupio je mjesto mladenačkijem i sportskom dizajnu, što bi ovoj marki svakako trebalo privući mlađu i moderniju populaciju. No, Mercedes ne želi zanemariti ni svoje tradicionalne kupce. Na to jasno ukazuje ponuda dva različita prednja dijela - sportski, sa zvijezdom uklopljenom u rešetku, i klasičan, s ‘nišanom’ postavljenim okomito na poklopcu motora. Tehnologijom koju je pokupila od raskošne i veće S-klase uglađena limuzina postavlja nove standarde u premium srednjoj klasi.

U novu C-klasu implementiran je Mercedes-Benz IntelligentDrive sustav, a dio serijske opreme su i sustav koji prati budnost vozača, te sustav prevencije nesreća. Sustav inteligentne vožnje prati situaciju na cesti, ali i reakcije vozača, te će - registrira li da vozač neće reagirati na vrijeme - sam zaustaviti automobil kako ne bi udario pješaka ili drugo vozilo. Novi sustavi asistencije nude sigurnost na najvišoj razini, dok novi ovjes (kupac može izabrati i zračni ovjes), osigurava savršen osjećaj vožnje: visoki stupanj udobnosti te okretno i agilno upravljanje.

Donosi napredniji ovjes

Novom C-klasom ugodno je i lako upravljati. Donosi vrhunsku aerodinamiku, napredniji ovjes i još ekonomičnije motore.

Od prethodnice je nova C-klasa 9,5 cm duža i četiri cm šira, pa je prostranija, udobnija, ali je i bogatija sigurnosnom opremom. Iako je veća i opremljenija, nova C-Klasa je - zahvaljujući konceptu ‘laganog’ dizajna - 100 kg lakša od prethodne. Nova C-klasa i službeno je stigla u Hrvatsku. Benzinski C 180 sa 156 konjskih snaga stoji 38.005 eura, a birati se može i benzinac od 184 KS. Dizelaš 220 BlueTec razvija 170 konja, a stoji 41.194 eura. Do kraja godine dopunit će se i benzinska i dizelska motorna gama.

>> Najmanji Mercedesov SUV košta od 257.978 kuna

>> Mercedes lani prodao najviše modela AMG u povijesti

Komentara 1

Avatar targus
targus
13:45 05.04.2014.

konačno su mi se počeli sviđati Mercedesi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije