Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj za "sedmicu"

AutoVAZ nakon 30 godina prestaje proizvoditi Ladu Rivu

lada riva,autovaz 2107 (1)
AFP/PIXSELL
16.04.2012.
u 18:24

Potražnja za starim modelima drastično je pala pa će se proizvodnja modela 2107 zaustaviti idućeg tjedna

AutoVAZ je u ponedjeljak izvijestio da će nakon 30 godina idućeg tjedna prestati proizvoditi model 2107, odnosno Ladu Rivu. Automobil je u Rusiji poznat pod nadimkom "semjorka", odnosno sedmica, a zbog robusnosti i prostranosti bio je popularan i u nas.

Sedmica se počela proizvoditi 1982. godine kao bolje opremljena inačica modela 2105, koji se također proizvodio 30 godina, od 1980. do 2010. Riječ je o moderniziranoj verziji modela 2101, koji je pak nastao na temelju Fiata 124, osvajača nagrade za automobil godine 1967. Automobil je bio temeljito modificiran kako bi bolje odgovarao vremenskim i prometnim uvjetima u tadašnjem SSSR-u, zbog čega je na Zapadu, gdje se također prodavao, bio na glasu kao sirov, neuglađen i zastario. Čini se da ga je i domaće tržište sve manje željno, dok popularnost raste novijim modelima poput Kaline, Grante i Priore.

– Sve ide po planu. Potražnja za klasicima dramatično je pala. Vrijeme je da kažemo zbogom – rekao je Igor Burenkov, direktor za odnose s javnošću AutoVAZ-a.

Ključne riječi

Komentara 1

OY
oyak
20:30 17.04.2012.

konačno nakon toliko godina izlazi iz proizvodnje model Riva koji je bio gori od stojadina u svakom pogledu. zato nam dolazi novi model 219 ili ti Granta. još jedna kopije svega po malo, povoljne cijene od 6000€.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije