Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HR AUTO 2007.

Automobilski novinari nagradili su najbolje osobe i proizvode

aut-priznanja-txt.jpg
import
26.02.2007.
u 13:00

Bez suvišnoga glamura, koji je pratio većinu prijašnjih dodjela priznanja za hrvatski automobil godine, u svečanoj dvorani Hrvatskoga novinarskog društva - dakle, u svome domu - Zbor automobilskih novinara dodijelio je priznanja za HR auto 2007. Zlatni, Srebrni i Brončani volan ozarenih su lica preuzeli predstavnici Opela, Peugeota i Honde. Prvoplasiranu Opel Corsu, prvu pratilju Peugeot 207 i drugu pratilju Hondu Civic tijekom svečane dodjele moglo se vidjeti pred zgradom HND-a.

U ležernoj atmosferi po zaslužena su priznanja došli predstavnici automobilskih zastupništava u našoj zemlji. Svima njima HR auto mnogo znači jer riječ je o najstarijem i najcjenjenijem izboru automobila godine u Hrvatskoj, jedinom u kojem o najboljima odlučuje struka - automobilski novinari. A novinari su - među priznanjima koja se tradicionalno dodjeljuju automobilima po kategorijama - jedno priznanje dodijelili osobi. Ona je Jasna Stilinović, PR Opela i Chevroleta, a novinara se dojmila upravo svojom iskrenošću, brzinom i vedrinom.

Još jedno priznanje nije išlo automobilu. Baš suprotno, nagrađeno je uništavanje automobila, ali onih koji su svoje već odslužili. Zbor automobilskih novinara posebno priznanje za ekologiju namijenio je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za donošenje Pravilnika o prikupljanju otpadnih vozila.

Na tu se priču logično nadovezao CIOS, kao jedan od sponzora izbora HR auto 2007. Raiffeisenbank Austria, Raiffeisen Leasing i Bridgestone, pak, kao preostala tri sponzora više su orijentirani na automobile koji su u punoj snazi. A da je snaga i u dizajnu, posvjedočila je Alfa Romeo 8C Competizione, nagrađena za najbolji dizajn. Najatraktivniji coupe je Mercedes-Benz CL, a najatraktivniji cabriolet/cc/roadster je Mazda MX-5 Roadster Coupe. Nagradom za obiteljski automobil ovjenčao se Citroën C4 Picasso. Najbolja poslovna limuzina je Volvo S80, a najgradski automobil je Nissan Note. Naslov najpovoljnije kupnje ponio je Suzuki SX4, a u kategoriji sigurnosti Mercedes je nagrađen za uvođenje sustava PRE SAFE u široku paletu modela.

Najbolje lako gospodarsko vozilo je Ford Transit, a najterensko vozilo/SUV je Hyundai Santa Fe. Priznanje za najprodavaniji model pripalo je Opel Astri. Dodjelom tih priznanja i službeno je završio ovogodišnji izbor automobila godine. No autoindustrija se već priprema za sljedeći - HR auto 2008.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije