Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CES 2014

Audi predstavio Sport Quattro s laserskim svjetlima

Audi Sport Quattro
Foto: Audi
1/4
09.01.2014.
u 11:45

Glavna prednost ovih svjetala je što mogu osvijetliti 500 metara ceste

Audi je na ovogodišnjem sajmu elektronike CES u Las Vegasu predstavi najnoviju inačicu svog koncepta Sport Quattro. Koncept je već viđen na auto-salonima, no ova verzija donosi značajnu novost - laserska svjetla.

Glavna prednost ovih svjetala je što mogu osvijetliti 500 metara ceste, što je dvostruko više od dosega LED-svjetala. Nedostatak im je što su skupe i osjetljive na vrućinu.

Audijev CEO Rupert Stadler rekao je za Automotive News kako će laserska svjetla biti uvedena i u serijske modele te tvrtke, iako nije naveo kada i na kojem modelu. Otkrio je da će se laserska svjetla naći na trkaćem automobilu R18 e-tron Quattro.

Iako su ova svjetla izazvala veliku pozornost na CES-u, moguće je da će tvrtku iz Ingolstadta prestići BMW, koji je najavio da će krajem ove godine ponuditi laserska svjetla kao dodatnu opremu za svoj hibridni coupe i8.

>> Sada su u modi nosivi internet, povezani dom i pametni auti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije