Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sibirski uvjeti

Evo zašto biste po ovakvoj zimi svaki dan trebali upaliti auto - i ne samo to

snijeg
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/Pixsell
1/2
01.03.2018.
u 21:25

Poželjna je i kratka vožnja, a ako automobil duže vrijeme stoji neophodna će biti i duža ruta kako bi se akumulator ponovno napunio

Do veljače prave zime skoro da i nismo imali, pa su prvi pravi zimski uvjeti stigli tek sada, kada vozači već počinju razmišljati koje će ljetne gume kupiti.

Zimska oprema, dakako, još je uvijek potrebna (zakonski do 15. 4. na kontinentalnim brzim cestama), a oni koji su i ovu kasnu zimu dočekali nespremni bolje da u ove dane velikih minusa automobile ostave parkirane i koriste javni prijevoz ili taksi. Ali, i tada je, ako je automobil na niskim temperaturama nekoliko dana, preporučljivo svakodnevno ga upaliti kako se akumulator ne bi ispraznio, ali i kako bi tekućine u automobilu procirkulirale, te da ne postanu preguste.

Najbolje bi bilo da se provozate barem kratko, ali ako ga palite samo u mjestu, pazite da su pri paljenju svi potrošači (svjetla, radio, brisači, grijanje stakla..) isključeni. Nakon određenog vremena akumulator će se isprazniti pa treba otići na dužu vožnju. Ako, pak, u zimsko vrijeme duže vrijeme ne mislite paliti auto, najbolje je da akumulator izvadite i spremite na toplo mjesto.

snijeg
1/17

Komentara 15

FM
fmihoci1
21:47 01.03.2018.

...... hvala mladenu na ----- savjetima iz stoljeća 19. .......

SL
slatix
22:54 01.03.2018.

Zašto dajete ovakve savjete koji su totalno pogrešni. Zar je akumulator naj važniji dio auta. Hladni start naj više troši motor stručnjaci.

WB
Wiktor B.
22:05 01.03.2018.

"Večernjak" pravovremen, prvog dana (kalendarskog) proljeća upute u pripremama za zimu? Zabrljao urednik ili...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije