Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primili certifikat izvrsnosti

AD Plastik ušao u elitni razred dobavljača Forda

Zagreb: Svečano uručenje Ford Q1 certifikata zagrebačkoj tvornici AD Plastik grupe
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
10.02.2023.
u 08:34

Zagrebačka tvornica zapošljava 500 radnika koji rade u tri smjene, a osim za Ford, dobavljači su dijelova i za Renault, Suzuki i Stellantis grupu

AD Plastik, naša najveća tvrtka iz sektora autoindustrije koja radi kao dobavljač za mnoge najveće svjetske proizvođače automobila, jučer je primila certifikat Ford Q1 koji se smatra pokazateljem izuzetne kvalitete u automobilskoj industriji diljem svijeta i dodjeljuje se dobavljačima koji su postigli izvrsnost prema različitim kriterijima. Certifikat je uručen zagrebačkoj tvornici AK Plastik u kojoj se već nekoliko godina proizvode dijelovi karoserije za vrlo popularan Fordov model Puma. Svakoga dana u tvornici AD Plastik na zagrebačkom Jankomiru proizvede se 500 setova od po 10 plastičnih dijelova, kao što su obloge kotača, pragovi i ukrasni plastični dijelovi karoserije u 10 boja, koji se šalju u 700 km udaljenu tvornicu u rumunjskoj Craiovi.

Zagreb: Svečano uručenje Ford Q1 certifikata zagrebačkoj tvornici AD Plastik grupe
1/8

Zagrebačka tvornica zapošljava 500 radnika koji rade u tri smjene, a osim za Ford, dobavljači su dijelova i za Renault, Suzuki i Stellantis grupu. AD Plastik grupa ima ukupno 2000 zaposlenih, od čega 1200 u Hrvatskoj. Od dvije ruske tvornice u njezinu vlasništvu jedna je zatvorena, dok druga radi s niskim intenzitetom kao dobavljač za AvtoVAZ.

– Ovim smo priznanjem ušli u elitni razred dobavljača Forda i to kao dobavljač prve razine. U zadnje dvije godine strategija nam je primarno okrenuta na Europu i tu smo ugovorili novih poslova u vrijednosti 300 milijuna eura – rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika.

Komentara 1

NA
nasunis
10:53 12.02.2023.

Zagrebacka?!?! Pa valjda se treba malo pripremiti prije nego se objavi clanak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije