Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.04.2013. u 12:00

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, kupuje atomsko sklonište u Trnju površine 106 četvornih metara za 940.000 kuna gradskog novca od Ante Plazonića, člana predsjedništva zagrebačkog HDZ-a

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, kupuje atomsko sklonište u Trnju površine 106 četvornih metara za 940.000 kuna gradskog novca od Ante Plazonića, člana predsjedništva zagrebačkog HDZ-a, otkrila su 24 sata. U stožeru Rajka Ostojića pretpostavljaju da Bandić kupuje neprobojni bunker zbog napete situacije na Korejskom poluotoku, ali to je previše pojednostavljen pogled na proširenje gradskih sklonišnih kapaciteta. Ne radi se o Sj. Koreji, već Bandić jednostavno ima gotovo milijun dobrih razloga da kupi sklonište u Bosutskoj ulici.

Bolje sutra uz inflaciju, novi harač i još zaduživanja

Vilim Ribić, šef Matice hrvatskih sindikata, grozi se blokadom države i turističke sezone nakon prvomajskog prosvjeda protiv smanjivanja plaća u javnom sektoru. Umjesto politike štednje u javnom sektoru, Ribić je u razgovoru za Jutarnji pojasnio kako bi trebalo voditi zemlju. Prije svega, Ribić predlaže da se država dodatno zaduži, a kako to neće biti dovoljno tu su i njegovi prijedlozi za uvođenje kontrolirane inflacije od 9 posto, oporezivanje štednje građana i uvođenje kriznog prireza. Uvijek ima novca za javni sektor, samo ga treba uzeti, uvjeren je Ribić. Sada mu još samo preostaje da uvjeri javnost da je otkrio spasonosnu formulu: dodatno zaduživanje, inflacija i novi harači.

Zastupnici spojili četiri vikenda 
radi odmora

Josip Leko, predsjednik Sabora, pobrinuo se da zastupnici ne dobiju produljeni prvomajski vikend odmora nego – produljeni mjesec za odmaranje. U klupe će, ako ih bude volja, ponovno sjesti tek 22. svibnja. A plaća ide.

Dobar savjet zlata vrijedi, a loš još i više

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, potvrdio je Novom listu da je stranačkog kolegu iz HNS-a i prijatelja iz studentskih dana Mladena Antunovića imenovao svojim savjetnikom. Ne bi to bilo nimalo čudno znamo li dosadašnju praksu političara iz HNS-a, ali je teško zaboraviti da je prije mjesec dana upravo Vrdoljak smijenio Antunovića sa čela Plinacra nezadovoljan njegovim rezultatima. O čemu će sada neuspješan direktor savjetovati ministra?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?