Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u 14.30

Otvoren salon u Ženevi, Rimac 'objavio' fotku novog modela

Novi Rimac
Foto: Facebook
1/2
06.03.2018.
u 10:34

Čak i kad zbog alternativnih kanala promocije sve više proizvođača ne dolazi na druge salone, u Ženevi su prisutni gotovo svi najvažniji

Geneva International Motor Show danas je otvorio vrata novinarima iz cijelog svijeta, a za građanstvo će biti otvoren od 8. do 18. travnja. Najznačajniji automobilski salon na svijetu ove se godine na samoj obali ženevskog jezera održava 88 put.

Najavljeno je 110 svjetskih i europskih premijera novih automobila, što dokazuje da je ženevski salon - dok su autosaloni u krizi pod snažnim pritiskom drugih kanala promocije - još uvijek mjesto na kojem se jednom godišnje s najjačim adutima nalaze najznačajniji proizvođači automobila. Ove godine od bitnijih proizvođača nema njemačkog Opela, koji je odnedavno u vlasništvu francuske PSA grupacije, koja neće izlagati ni DS modele.

Novi Rimac
1/20

Jedna od zvijezda salona bit će hrvatski supersportski električni automobil Rimac Concept_Two, druga generacija najbržeg automobila na struju na svijetu. Detalje i fotografije novog modela tvrtka iz Svete Nedelje uspjela je skriti do samog predstavljanja koje je najavljeno za 14.30 sati.

Šef tvrtke Mate Rimac danas je objavio fotografiju prekrivenog automobila na Facebooku.

- Spremni smo za veliki dan - poručio je Rimac.

Nova Kia Ceed

Strategiju skrivanja primjenjuje sve manje proizvođača, pogotovo velikih, koji većinom službene fotografije i pa i djelomične ili čak potpune tehničke podatke uglavnom objavljuju prije samog salona. Tako smo prošlog tjedna vidjeli kako će izgledati nova generacija Audija A6. Popularna njemačka poslovna limuzina moći će se kupiti samo uz automatske mjenjače, a objavljeni su podaci za dva snažna 3,0 V6 agregata, dizelski TDI sa 286 i benzinski TFSI sa 340 KS. Multimedijske opcije opreme sadrže gotovo sve što je Audi ponudio u modelima A7 Sportback i u perjanici A8. Audi će predstaviti i sportski SQ2.

Urus, Jetta... Pogledajte najveće novitete detroitskog sajma automobila:

Među novitetima koji su razotkriveni netom prije otvaranja ženevskog salona je i peta generacija Honde CR-V, koja prvi put dolazi i sa 7 sjedala. Od jeseni će biti dostupna uz 1,5 turbobenzinac, a od 2019. i u hibridnoj verziji.

Novu verziju svog hibridnog sustava uz 2,0 benzinski motor u trećoj generaciji kompakta Aurisa najavila je i Toyota. Predstavit će i konceptnu verziju sportskog automobila Supra.

Kia je svoj novitet, treću generaciju kompakta Ceed, već potpuno razotkrila. I dalje će se nuditi s početnih benzinskih 100 konja, ali i s modernim turbobenzincima i provjerenim dizelašima.

Novi Rimac
1/45

Mercedesovi noviteti

Najznačajniji Volkswagenov novitet bit će treća generacija velikog SUV-a Touarega. Škoda predstavlja redizajniranu Fabiju, a Seatova je glavna zvijezda sportska Ateca s 300 konja, koja dolazi sa značkom novog brenda sportskih auta Cupra.

Hyundai predstavlja novi veliki SUV Santa Fe i električni crossover B segmenta, Konu. Mercedes stiže s brojnim novitetima, a najznačajniji su nova A-klasa, redizajn C-klase, te plug-in verzije C i E klase. Volvo predstavlja novi V60, BMW novi X4, Mini osvježene modele, a Mazda redizajniranu “šesticu”. Ferrari je za Ženevu pripremio posebnu verziju modela 488 Pista s najsnažnijim V8 motorom u povijesti talijanskog proizvođača. Ima 720 konja.

Komentara 13

KA
kakačinka
11:35 06.03.2018.

Ljubomorne duše mogu da mu puše

KR
Krotila
12:03 06.03.2018.

bravo Rimac

DU
Deleted user
12:42 06.03.2018.

Hrvatska firma izlaže na ovako prestižnom sajmu automobila. Točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije