Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karijera duga 70 godina i tri generacije

Volkswagen konačno prestaje proizvoditi legendarnu bubu

Volkswagen
Eric Thayer/REUTERS/PIXSELL
16.09.2018.
u 08:54

Odluka je donesena, no u Volkswagenu ne isključuju mogućnost da bubu opet ugledamo. Sada mjesto mora prepustiti električnim i velikim obiteljskim automobilima

Čini se kako je ipak došao kraj legendarnoj bubi jer Volkswagen je objelodanio kako iduće godine obustavlja proizvodnju kultnog automobila, koji se danas proizvodi u moderniziranoj izvedbi koja će za kraj biti i malo dotjerana. Kako se navodi u analizama te vijesti, VW Beetle ustupit će mjesto nadolazećim električnim te velikim obiteljskim automobilima.

Ipak, bubi se ne zatvaraju baš sasvim vrata, uprava njemačkog diva koji je zbog skandala s dizelskim motorima malo i zašepao, ostavila je mogućnost da se u nekom trenutku buba opet pojavi. – Nikad ne reci nikad – rekao bih, kazao je Hinrich Woebcken, direktor VW of America. Prije nego što sasvim obustave proizvodnju legendarnog vozila koje se proizvodi 80 godina, a promijenilo je tri generacije, ljubiteljima će se ponuditi dvije posebne verzije koje će obilježiti konačan kraj.

Poznato je kako je službeni tvorac bube sam Ferdinand Porsche, a da je automobil bio želja Adolfa Hitlera koji je želio prosječnom Nijemcu krajem 30-ih godina ponuditi pristupačan obiteljski automobil. No, ideje zloglasnog nacističkog vođe nisu omele VW-ov automobil da ostvari međunarodnu karijeru omogućujući usput opstanak tvrtke koju su obnovili saveznici, ali i koji je ostvario i zamjetnu filmsku karijeru. Buba se čak našla i na omotu posljednjeg albuma The Beatlesa Abbey Road, a bila je i čestom inspiracijom znamenitog umjetnika Andyja Warhola. No, konačnoj odluci vjerojatno je pomogao i prošlogodišnji pad prodaje moderne bube, čije je glavno tržište posljednjih godina Sjeverna Amerika.

Pogledajte i video: Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor

 

Komentara 4

PA
PainKiller
13:01 16.09.2018.

Konačno???? To je kao da napišete da Podravka konačno prestaje proizvoditi Linoladu.

MA
maximinimax
17:37 16.09.2018.

Pa kakove veze ima ovo s.anje sa legendom?

DO
don05
14:56 16.09.2018.

konačno.....koji je tebi ku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije