Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozili smo

Grandland X od listopada u Hrvatskoj po cijeni od 156.400 kuna

Opel Grandland X
Foto: Opel
1/4
28.09.2017.
u 17:26

Grandland X, najavljeno je, s vremenom će ponuditi i plug-in hibridnu izvedbu

Novi najveći član Opelove X obitelji, dakle pripadnik SUV ergele, premijerno je pokazan u rujnu na frankfurtskom sajmu automobila, a u listopadu ga već možemo očekivati u hrvatskim prodajnim salonima. Početna mu cijena iznosi 156.400 kuna. Zasad se nudi s dva motora. Dizelske boje brani 1,6-litreni motor sa 120 konja, a benzinske 1,2 turbak od 130 KS. Na raspolaganju su 6-brzinski ručni i automatski mjenjači, a iduće se godine očekuje i 8-stupanjska automatika, kao i širenje game motora agregatima do 180 konja. Grandland X, najavljeno je, s vremenom će ponuditi i plug-in hibridnu izvedbu.

U Frankfurtu i okolici isprobali smo uglađenu dizelsku verziju, opremljenu svim naprednim sustavima pomoći u vožnji, automatskim mjenjačem, panoramskim krovom,... SUV dovoljno prostran za pet osoba i 514 litara prtljage (s preklopljenim naslonima stražnje klupe prtljažnik raste do 1652 l) u vožnji je agilan i ugodan. Ergonomska sjedala za svaku su pohvalu, grijana mogu biti i stražnja sjedala, kao i kolo upravljača te vjetrobransko staklo.

Opel Grandland X
1/21

Autom dugim 448 cm lako je manevrirati, parkiranje olakšavaju senzori i kamera. Grandland X opremljen je svim naprednim sustavima koji jamče visoku razinu komfora i sigurnosti, a valja izdvojiti napredna prilagodljiva LED AFL svjetla i prednju kameru Opel Eye kao temelj raznih sustava, primjerice prepoznavanja prometnih znakova i upozorenja na nenamjerno napuštanje prometne trake. Automatski tempomat prilagođava se ograničenjima brzine, ali u slučaju potrebe također potpuno zaustavlja automobil. Sustav upozorenja na mogući frontalni sudar kočit će i ako ispred vozila uoči pješaka. Automatska pomoć prilikom parkiranja prepoznaje odgovarajuća mjesta za uzdužno i koso parkiranje te automatski parkira automobil; vozač samo mora rukovati papučicama. Dostupan je i  osobni pomoćnik za povezivanje i usluge Opel OnStar s Wi-Fi hotspotom i drugim uslugama kao što su rezervacija hotelskih soba i traženje mjesta za parkiranje.

Foto: Opel

Grandland X diči se modernim linijama, ali ne previše upadljivim. Proizvođač je više nego na futuristički izgled - kakvom se često priklanjaju njegovi konkurenti - ovdje igrao na kartu dugotrajnosti dizajna te prikladnosti u svim situacijama. Grandland X tako umjesto 4x4 pogona donosi elektroničku kontrolu držanja podloge IntelliGrip s pet načina rada.

Komentara 4

HL
Hladan
00:48 12.10.2017.

Nema šanse da za Citroena dam 156.400 kn!

SA
SandraŠ
12:03 09.05.2019.

Imam Granlanda i već je 5 mjeseci pokvaren, još uvijek je u servisu i ne mogu otkloniti kvarove. Prestrašno koliko ima materijalnih nedostataka. Definitivno je najlošije Opel vozilo. Opel više nikad i kajem se što smo ga kupili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije