Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU:

Opel Adam - veliki šarmer u malom pakiranju

opel adam
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
17.11.2013.
u 09:17

Serijski je solidno opremljen, no još je zamišljeno da ga kupac prilagodi sebi

Opelov gradski šminker ponio je ime osnivača Opela. Dimenzijama malen Opel Adam tako od početka jasno govori da mu unatoč skromnim dimenzijama (dug je 370 cm te je 172 cm širok i 148,5 cm visok) mjesto nije na kraju reda. Stvoren je kako bi ga kupac natovario brojnim elementima opreme, iako je već serijski solidno opremljen.

Voli ležerniji ritam

No, krenimo redom. Pod poklopcem isprobanog Adama je 1,4-litreni benzinac sa 85 KS. Uparen je s ručnim 5-stupanjskim mjenjačem - preciznim, ali dužeg prijenosa nego što bismo htjeli. U toj kombinaciji Adam do stotke stiže za 12,5 sekundi, uz maksimalnih 176 km/h. Motor je ugodan, kao stvoren za ležernu vožnju. Željni jurnjave bit će malo razočarani, jer da bi dao više agilnosti treba ga dizati u visoke okretaje, kada postaje prebučan.

Umjerena vožnja rezultira prosječnom potrošnjom od 6,6 l/100 km. Adam je u vožnji poslušan i stabilan. Ugodan ovjes i direktan upravljač čine ga dobrim partnerom u gradskoj vožnji, ali i zanimljivom ‘igračkom’ na zavojitim cestama.

Dok je vanjski dizajn mladenački razigran, kvalitetno izveden interijer pruža osjećaj premium segmenta. Vozač i suvozač na profiliranim sjedalima prostora i komfora imaju dovoljno, straga su dva sjedala samo formalnost - odraslim putnicima tek za kraće rute.

Tri stila opremljenosti

Uz osnovnu, tri dodatne opcije opreme - Jam, Glam i Slam - zapravo su tri različita smjera individualizacije automobila, gdje je samo nebo granica. Naš primjerak nosi Jam stil, Dvobojna karoserija čini ga još atraktivnijim, uz 17-inčne alu naplatke, a u interijeru od posebnosti uočavamo i aluminijske papučice, kožne umetke na sjedalima, LED lampice koje stropu daju izgled zvjezdanog neba.... Opel Adam 1,4 Jam košta od 100.396 kn.

Ključne riječi

Komentara 1

US
Uman SS
22:21 17.11.2013.

Preeeeskup za jednog opel-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije