Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČKA ZA BOGATE

Njemačka tvrtka na Mercedesovoj platformi napravila cestovnu 'superjahtu': Evo što sve može i koliko košta

25.08.2021.
u 22:20

Kućanski uređaji napravljeni su u Mieleu, Bose je napravio kućno kino, a u prostoru za vozača četiri su sjedala, sva s mogućnošću masiranja. Kupaonica je u kamenu

Kada bismo vam ponudili boravak u domu u čijoj je garaži Ferrari, a kuhinja je opremljena kvalitetnim kućanskim aparatima trgovačke marke Miele, vjerojatno biste smjesta prihvatili. Ali ipak s možda malo manje entuzijazma kada bismo vam rekli da je taj dom – na kotačima.

Upravo je nešto takvo napravila njemačka tvrtka Dembell Motorhomes koja se bavi izgradnjom karoserija za kampere. No, ne onih na kakve smo navikli na našim cestama, već onih luksuznijih, odnosno onoliko luksuznih koliko to dopuštaju Mercedesove platforme.

Njihov najnoviji model građen je na troosovinskoj platformi. Interijer je dodatno opremila tvrtka Azimut Yacths. U njemu je pećnica, perilica posuđa, mikrovalna pećnica, veliki hladnjak od 270 litara, sve napravljeno u Mieleu, poznatom njemačkom proizvođaču kućanskih aparata. Poznati Bose je, pak, napravio kućno kino u kojem također možete uživati za boravka u impresivnom megakamperu. Struja djelomično dolazi iz solarnih panela montiranih na krovu, a tu je i generator. Zalihe vode dostatne su za dulje putovanje, pohranjene su u spremniku od čak 1200 litara. U Dembellu, očito s razlogom, svoj kamper nazivaju cestovnom superjahtom.

U javnosti će je prvi put uživo predstaviti na salonu kampera u Düsseldorfu 27. kolovoza. Cijena tog čuda još nije određena, no neke specijalizirane stranice procjenjuju kako ne bi bilo nevjerojatno da mu cijena bude dva milijuna dolara. Ne, to doista ne bi bilo čudno jer u prostoru za vozača četiri su sjedala, sva s mogućnošću masiranja. U toj prednjoj kabini je i bračni krevet koji se može izdići ili potpuno spustiti, uklopiti u prostor. Unutrašnjošću se mogu kretati i vrlo visoke osobe jer joj je visina dva metra, a sobe su odvojene zatamnjenim staklenim vratima.

Najveća soba u tom uvjetno rečeno kamperu može se i dodatno proširivati, a već u osnovnom obliku ima prostora za veliki bračni krevet te televizor dijagonale od 55 inča. Interijer je obogaćen kožnatom garniturom, kompletom za objedovanje s velikim luksuznim stolcima, zidnim svjećnjacima, ambijentalnom rasvjetom te metalnim lajsnama na rubovima. Kupaonica se uklapa u taj luksuz jer joj je unutrašnjost od kamenih elemenata, keramičkog toaleta i skladno oblikovanog umivaonika, kako se navodi u napisima o Dembellovu superkamperu u različitim medijima. Podno grijanje uz grijane panele na prozorima sasvim je dostatno da u kamperu bude udobno, no kada vrijeme to dopušta može se objedovati i vani ispod pomične nadstrešnice površine 6,2 x 3,5 metara.

Ovisno o modelu, može se dobiti i garaža, u koju se mogu staviti bicikl ili skuter, automobil Smart pa čak i sportski kupe u većim verzijama. Dembell reklamira prizor u kojem se simulira kako, barem po širini, u taj prostor stane i Ferrari California. Londonski Daily Mail u svojem tekstu o Dembellovu kamperu zaključuje kako su sada takva vozila na putu da postanu omiljena igračka bogatih.

I nisu daleko od istine jer poznati glumac Vin Diesel vozi se SAD-om upravo u jednom takvom vozilu. Jedino nam se čini da njegov kamper, koliko god bio atraktivan i opremljen, teško može u isti rang s luksuzom koji nudi Dembellova vizija Mercedesove platforme. A i to čak nije najviše što se nudi na tržištu. Living Vehicle tvrtke ProEV opremljen je restoranskom kuhinjom, spa-tušem, perilicom sa sušilicom... U tih 22,5 kvadrata je modularna soba čiji se veliki bračni krevet sklapa kako bi se prostor pretvorio u ured ili igraonicu, jer tamo je i kućno kino priključeno na televizor s ekranom od 70 inča.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije