Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez vozača

S-klasa sama se spustila s proizvodne linije

Mercedes S-klase
Foto: mercedes
12.07.2017.
u 00:24

Nova Mercedes-Benz S-klasa postavlja svjetske standarde sigurnosti, udobnosti, povezivosti i na putu je prema autonomnoj vožnji

Za službeni početak proizvodnje luksuzne limuzine u Mercedes-Benzovoj tvornici u Sindelfingenu, model S 560 4MATIC samostalno se spustio s proizvodne linije, bez vozača za upravljačem.

Vozilo se automatski odvezlo oko 1,5 km do utovarnog prostora unutar tvornice. Kako bi se osiguralo da auto dođe do odredišta, koristila se novorazvijena tehnologija. Kamere, radarski i ultrazvučni senzori surađuju s moćnim softverom kako bi neovisno ubrzali i kočili S-klasu i osigurali da ostane na željenoj putanji.

Sada kada su postavljeni tehnički preduvjeti za autonomnu vožnju od proizvodne linije do utovarnog prostora, tvornica u Sindelfingenu istražuje uporabu ovog sustava u serijskoj proizvodnji.

Komentara 2

DE
deda1234
08:48 12.07.2017.

i u crvenoj zaztavi su znala vozila samostalno izac sa linije iako su neki znali rac da je vozilo palosa linije!😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije