Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANCIJINE LJEPOTICE

Čak dvije Gamme Coupe kriju se kod jednog vlasnika u Ljubljani

Lancia Gamma Coupe
Foto: Milan Lavrič
1/9
23.02.2014.
u 10:00

Atraktivni Coupe dizajnirao je Aldo Brovarone iz Pininfarine, a proizvedeno je samo 6.790 primjeraka

Nedavno smo na Njuškalu otkrili Isuzu Piazzu, a sada smo pronašli nešto još zanimljivije - nebeskoplavu Lanciju Gammu Coupe iz 1978. godine koja se nalazi u Ljubljani. Nakon kontakta s vlasnikom Milanom Lavričem doznajemo da uz plavu prodaje i još jednu, zlatnu Gammu Coupe!

A riječ je o prilično rijetkim i zanimljivim automobilima. Jedan od prvih modela razvijenih nakon Fiatova preuzimanja Lancije, Gamma se proizvodila u dvije izvedbe - Berlini s četvera vrata te dvovratnom Coupeu, koji je dizajnirao nekadašnji Pininfarinin glavni dizajner Aldo Brovarone. Osim dvije serijske izvedbe, na temelju Gamme razvijeno je i više zanimljivih koncepata, poput utjecajnog jednovolumena Megagamma Giorgetta Giugiara.

Gamma je proizvedena u dosta malom broju primjeraka - 15.272 Berline i 6.790 Coupea, što ovo otkriće čini još zanimljivijim.

Zlatni Coupe 15 je godina u vlasništvu Milana Lavriča iz Ljubljane, a plavi deset. Privukao ga je lijep Pininfarinin dizajn, a prodaje ih jer ih, kako kaže, ne vozi, i zadnjih pet godina stoje parkirani. Oba modela opremljena su istim dvolitrenim četverocilindričnim boxer-motorom od 115 konjskih snaga, s pogonom na prednje kotače.

Foto: Milan Lavrič

Iako je Gamma bila na glasu kao nepouzdana, konkretno, pričalo se da remen sa servo-pumpe upravljača ispada kada se upravljač okrene do kraja, Lavriču se to nije događalo. Lim je u odličnom stanju, bez imalo hrđe, a auto odmah pali, tvrdi vlasnik.

- Plava je bolja jer je u garaži i cijenim je na 2.700 eura. A zlatna mi stoji vani na parkingu, cijena joj je 2.000 eura - kaže Lavrič.

Prodaje ih već četiri godine i nije mu jasno zašto kupaca nema.

- Vidio sam na sajmu ima u Italiji i Njemačkoj po cijeni od 5.000 do 9.000 eura. Kod nas je kriza pa mislim da se zato ne prodaje. Par puta su došli neki kupci, probali - sve im se sviđa, ali uvijek su problem pare - smatra Lavrič.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije