Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Citroën

Europska inačica C5 Aircrossa: Novi SUV spoj je dizajna i modularnosti

Citroën C5 Aircross
Foto: Citroën
1/6
24.05.2018.
u 14:30

Najudobniji i najmodularniji SUV u segmentu, kako navodi Citroën, ima ovjes s progresivim hidrauličnih graničnicima, stražnja sjedala su neovisna, klizna, preklopiva i s nagibom, obujam prtljažnika najbolji je u klasi.

Citroën je u Parizu premijerno predstavio europsku izvedbu novog SUV modela C5 Aircross. Nova perjanica francuske marke, dugačka 450 centimetara, vizualno je usklađena s posljednjim Citroënovim modelima.

Između ostalog, karakterizira ga impresivna ponuda personalizacije s 30 vanjskih kombinacija. Udobnost je ovom proizvođaču i dalje među glavnim referencama, a kao predvodnik programa Citroën Advanced Comfort, novi C5 Aircross najsvestraniji je i najudobniji SUV u svom segmentu. Opremljen je ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort.

Modularnost ovog noviteta naglašavaju tri individualna, klizna, podesiva po nagibu i preklopiva sjedala te prtljažnikom koji prima od 580 do 1630 l, a sve zajedno uklapa se u ideju automobila koji će pomiriti sklonost prema dizajnerski dotjeranim primjercima i potrebu za svakodnevnom praktičnošću.

Novitet je 23 cm odignut od tla, a u oči upadaju veliki kotači i Airbump elementi. Interijerom vladaju povišena sjedala, široka središnja konzola, ugodni materijali. C5 Aircross opremljen je s TFT digitalnom instrumentnom pločom od 12,3’’ i dodirnim zaslonom od osam inča.

Novi SUV donosi 20 sustava za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju od 2. razine opremljenosti ili Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza, kao i 6 tehnologija za povezivost, među kojima i bežično punjenje pametnog telefona. 

Robustan SUV proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes - La Janais, a na hrvatskom se tržištu očekuje početkom 2019. godine. C5 Aircross bit će prvi Citroënov model koji će imati izvedbu Plug-In Hybrid (PHEV), koja bi se gami trebala pridružiti krajem iduće godine.

Do tada, C5 Aircross pokretat će učinkoviti benzinski i dizelski motori snage od 130 KS do 180 KS, a ponudit će i novi automatski mjenjač EAT8.

Citroën C5 Aircross
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije