Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo

Audi A4 Black Edition - sportski duh i manire gospodina

Audi A4
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
14.09.2018.
u 09:40

Sportske dizajnerske detalje na isprobanom primjerku prati i sportski ovjes te brz 7-stupanjski automatik s dvostrukom spojkom

Lijepo je prisjetiti se kako je ovo dobar automobil. Ova nas je misao ‘napala’ već nakon nekoliko kilometara odvoženih s Audijem A4, ovoga puta u 2,0 TDI Black Edition izdanju. Jer, Audi A4 zaista je dobar automobil. Vizualno uglađen i elegantan, u vožnji uvjerljiv, robustan, čvrst. Nemamo mu što prigovoriti, čak ni u ovoj izvedbi, s početnim dvolitrenim dizelašem pod prednjm poklopcem. Na njegovih 150 konjskih snaga, pogotovo u kombinaciji s automatskim mjenjačem, u startu bismo odmahnuli rukom, smatrajući ih preslabim za ovakvu limuzinu.

Izvanredan automatik

Dovoljna je to, međutim, snaga za potrebe prosječnog vozača (čak i više od toga), a S-tronic snagu ne krade. Naprotiv, ovaj 7-stupanjski automatik s dvostrukom spojkom savršeno surađuje i s motorom i s vozačem. Stupnjeve prijenosa izmjenjuje brzo i neprimjetno, iskorištavajući u potpunosti svaki atom snage. Isprobani A4 na cesti savršeno leži, svaki ulazak u zavoj novi je užitak, a svoj su doprinos tome dali izvanredno podvozje i precizan upravljački sklop. Audi A4 2,0 TDI S-tronic postiže maksimalnih 219 km/h, a u prosjeku na stotinu prevaljenih kilometara troši 4,3 litre goriva.

Audi A4
1/14

U akcijskom je Black Edition paketu A4 upotpunjen crnim dizajnerskim elementima i bogatijom opremom. Black Edition paket tako donosi 19” lakometalne naplatke, automatski mjenjač, S line vanjski i unutarnji paket, navigacijski sustav, trozonski automatski klima-uređaj, sportska sjedala u kombinaciji tkanine i kože.

Nastavno na to, paket ‘black optik’ obuhvaća singleframe masku, kućišta retrovizora, stražnji spojler, ukrasne letvice oko prozora i pragove u crnoj boji. Ukupno dug 472,6 centimetara te uz 282,8 cm razmaka među osovinama Audi A4 osigurava prostranu putničku kabinu za pet odraslih osoba.

Obilje napredne opreme

Vrhunskom ergonomijom te kvalitetom materijala i izrade malo koga neće osvojiti. Premium atmosferu u interijeru podržava obilje napredne opreme. Primjerice, testni primjerak ima Audi pre sense city, parkirne senzore, višenamjenski sportski kožni upravljač s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa, el. podizače prednjih i stražnjih prozora, el. podešavanje retrovizora, Audi glazbeno sučelje, sučelje za spajanje pametnih telefona. Audi A4 2,0 TDI S-tronic Black Edition stoji od 304.000 kuna.

Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Ključne riječi

Komentara 9

VE
velist
12:26 15.09.2018.

@ibica; varaš se ako misliš da auto troši jednako pri brzini od npr 60 km/h ili 180 km/h (u istom stupnju prijenosa), u suprotnom tvoj komentar nema smisla. Možda da počmeš komentirati u Modroj lasti?

IB
ibiza
18:32 14.09.2018.

daj nemoj te lagati da trosi 4,3 litre . Daj ga meni da vidis da nece biti ispod 6 ,5 litara, a 4,3 trosi sam u autu niko u autu samo vozac i maksimalno 80 na sat onda mozda ,aa uzmi tempo 120-150 na auto putu p negdi do 16-180 ,da te vidim onda bablje price , a ja vozim vec 18 god Disele pa znam o cemu pricam a sada imam pasata i Tiguana , znaci pricam iz iskustva...poz..

IB
ibiza
18:33 14.09.2018.

a kao drugo precijrnjena marka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije