Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA NAGRADNA PRIČA

10. priča: Majda Agić: Tko je ubio Djeda Mraza?

magicka-txt.jpg
import
20.06.2008.
u 16:00

Predbožićno je vrijeme. Robne kuće rade 12 sati dnevno svaki dan osim nedjeljom. Ljudi kupuju darove za svoje najbliže. Sve se čini idilično.
Nasred robne kuće Djed Mraz kojem na koljeno sjedaju djeca i govore mu svoje želje za darove. Sve je u najboljem redu...
Dok... ODJEDNOM... nestane struje... i čuje se samo BUUUM... Netko je ispalio metak iz pištolja.
Svi počeše trčati, bježati, skričati. Odjednom totalni kaos. Prodavačice izgubljene ne znaju gdje će, što će, a Djed Mraz leži mrtav nasred robne kuće.
Nakon što su se svi razbježali, došla policija, forenzičari i ispituju i istražuju što se i kako dogodilo. Četvero forenzičara rade na tom slučaju.
Vrijeme smrti: 17.30.
Uzrok smrti: metak u glavu.
Tražeći dokaze kojim bi mogli pronaći ubojicu našli su lisnicu, u kojoj su našli karticu na kojoj piše:
“U slučaju smrti obuci odijelo”.
Forenzičari nisu imali pojma što je i o čemu je riječ. Nadali su se da će daljnji dokazi možda odgovoriti na njihova pitanja. Pronašli su vlas kose, za koju smatraju da je ubojičina, te mnoge druge dokaze koji će im možda pomoći pri otkrivanju ubojice.
Odlučili su prvo ispitati osobe koje su bile dio njegova života, te su tako odlučili posjetiti njegovu ženu. Bilo im je čudno što je žena bila prijavljana na ime Baka Mraz. Mislili su da je to luda obitelj uživljena u priču o Djedu Mrazu, no eto idu vidjeti što će im ona reći.
Kad su došli k njoj, kuća je bila okićena u božićnom i blagdanskom duhu; još nigdje nisu vidjeli ništa slično. Od tapeta na zidovima do plafona i poda, sve. Morali su joj reći da joj je muž mrtav, nije im lako, ali to im je dio posla. Žena se rasplakala i nije joj bilo jasno tko bi mogao ubiti njezina muža. Forenzičari joj izrazili sućut, no moraju znati s kim se žrtva još družila. Baka Mraz ih uputi u tvornicu igračaka, te da pitaju radnice i radnike u robnoj kući. Zatim je slijedilo ono pitanje, potpuni klišej, gdje je bila za vrijeme ubojstva. U robnoj kući, nekoliko kilometara udaljenoj od robne kuće u kojoj se dogodilo ubojstvo.
Forenzičari se vraćaju na mjesto zločina, ispituju prodavačice da im kažu što više o žrtvi:
“Imao je ljubavnicu, na svakoj pauzi je dolazila u robnu kuću, te skupa s Djedom odlazila u kućicu iza stolice za Djeda Mraza, kamere su snimale kako ulaze u kućicu.”
Zatim su ispričale sve što se dogodilo prije i poslije ubojstva, te za vrijeme ubojstva. Prodavačice su izjavile da nisu vidjele Baku Mraz u robnoj kući toga dana.
Dvoje forenzičara odlazi u tvornicu igračaka razgovarati s radnicima u tvornici, a dvoje ih odlazi k ljubavnici. Ljubavnica je imala dugu plavu kosu, duboke i velike plave oči, te punije usne koje su dolazile do izražaja na njezinu svijetlu put kože, na sebi je imala dugu crvenu haljinu, s prorezom na desnoj nozi, tako da su se isticale obline njezina tijela, te duge noge. Izgledala je prekrasno. Zamamno... Senzualno...
Svatko bi rekao da je ona ubojica, no imala je alibi: bila je kod frizera toga popodneva, što mogu potvrditi frizerke i mušterije. Što je odmah i bilo provjereno.
Forenzičari su bili izgubljeni. Jedina šansa ostala je tvornica...
U tvornici su rekli kako je Djed Mraz imao konflikte s Bakom Mraz oko darova. I to ozbiljne svađe jer je Baka Mraz htjela raznositi darove kao i Djed.
U međuvremenu je Baka Mraz potražila forenzičare te ih zamolila da joj daju Djedovo odijelo. No, nisu joj ga dali jer je postala osumnjičena zbog ubojstva.
Na samome kraju Baka Mraz je priznala ubojstvo – ubila ga je zbog toga što je uvijek sam uzimao svu slavu i zahvale za sve darove. Ona je pak htjela sve to za sebe, ali on joj nikada nije dao da raznosi darove. Kao posljednju želju zatražila je odijelo svog pokojnog muža. Forenzičar joj ga je donio, te je ostavio nasamo. Ona ga je obukla i zauvijek nestala u noći.
Ove godine možda darove neće donijeti Djed, nego Baka Mraz

Želite prijaviti greške?