Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj pregovora

Kosor: Zatvorili smo najteže stranice naše povijesti!

jadranka kosor
Jurica Galoić/PIXSELL
30.06.2011.
u 23:12

Predsjednik Josipović kaže kako su mu kolege iz regije rekli da će će upravo Hrvatska biti dodana vrijednost u EU koja će im pomoći da što prije ispune uvjete i da cijela regija bude regija mira i stabilnosti

Proteklih šest mjeseci bavili smo se važnim ciljevima, rekao je mađarski veleposlanik Gabor Ivan, "ali najdraži, najbliži našem srcu, posebno ovdje u Zagrebu bio je završetak hrvatskih pristupnih pregovora", rekao je i dodao kako je uvjeren da će članstvo u EU-u donijeti znatne koristi Hrvatskoj. Po njegovu mišljenju, proširenje EU-a ne smije stati.

Najdraži cilj, najbliži srcu, u posljednjih šest mjeseci, posebno u Zagrebu, bio je završetak hrvatskih pristupnih pregovora. Hrvatska je dala legitimitet procedu proširenja EU, kazao je mađarski veleposlanik Gabor Ivan sinoć u Zagrebu na svečanom primanju kojim su obilježili završetak svojeg predsjedanja, a na kojem je, uz diplomatske predstavnike, nazočio i cijeli hrvatski državni vrh te brojni političari i dužnosnici.

- Dobila sam obavijest da su svi poslovi obavljeni i sva poglavlja zatvorena točno u 18.20 – kazala je premijerka Jadranka Kosor te istaknula kako je Hrvatska zatvorila najteže stranice povijesti i sad otvara novu knjigu, dok je predsjednik Josipović, koji se tek bio vratio sa summita u Crnoj Gori istaknuo kako je tamo razgovarao s "mnogim prijateljima iz regije koji su, s puno nade, reagirali da će upravo Hrvatska biti dodana vrijednost u EU koja će im pomoći da što prije ispune uvjete i da cijela regija bude regija mira i stabilnosti".

>> Završeni pregovori: Kompromis za bezubo motrenje Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 46

DU
Deleted user
08:22 01.07.2011.

Jaco......Jaco.....nase najteze stranice nase povijesti,jos niste niti otvorili,a to su osude komunistickih zlocina i zlocinaca.Bez toga se ne ide u Eu.

PR
prc
23:26 30.06.2011.

varaš se sad kad uđemo u eu onda če nam biti najteže

KA
karambita
16:17 01.07.2011.

Ima ona narodna.....ne vjeruj zeni ni kad laze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije