Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat u hdz-u

'Gospođo Kosor, vratite broševe koje ste kupili novcem HDZ-a'

'European Council President Herman Van Rompuy and Croatian Prime Minister Jadranka Kosor pose at the end of a summit of the EU heads of State, on June 24, 2011 in Brussels. European Union leaders gave
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
24.09.2012.
u 21:03

HDZ je plaćao račune za nakit i dizajniranje, a Jadranka Kosor tvrdi da o tome ne zna ništa

Broš vrijedan 5000 kuna, naušnice od 3500 kuna, naušnice i privjesak vrijedni 2600 kuna te usluge dizajniranja i graviranja u iznosu 3024 kune – sve je to platio HDZ dok je tom strankom predsjedala Jadranka Kosor.

Potvrdili autentičnost

Večernji list je u posjedu četiri računa što su ih dvije zlatarne – M Gold i Križek – izdale HDZ-u u razdoblju od 17. lipnja 2010. do 28. lipnja 2011. godine za nakit i njegovo dizajniranje, a ukupan iznos računa je 14124 kune. Račun na najveći iznos izdan je 21. lipnja prošle godine na kojem se navodi kao naziv artikla 14-karatni grb RH. Cijena na računu je 5000 kuna, a na njemu je napisano i da je u cijeni uračunat i posebni porez na luksuz od 30 posto. Iako na tom računu ne piše izričito da je riječ o brošu, odnosi se upravo na broš koji je Jadranka Kosor nosila 24. lipnja 2011. u Bruxellesu pri završetku pregovora za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji.

Taj broš čini krug od zvjezdica EU, a unutar njegu su crveno i bijelo polje s hrvatskoga grba. Račun za naušnice vrijedne 3500 kuna HDZ-u je zlatarna izdala 22. prosinca 2010. godine, a usluge dizajniranja i graviranja plaćene su 28. lipnja 2011. godine.

Račun za naušnice i privjesak od 2600 kuna izdan je 17. lipnja 2010. godine, a za njega pouzdano znamo da se odnosi na rođendanski poklon za Kosor, koja je rođena 1. srpnja. U HDZ-u su nam potvrdili autentičnost računa za nakit koje je plaćao HDZ te tvrde da se nakit kupovao za Jadranku Kosor.

– Prema informacijama koje smo dobili od dostupnih djelatnika, preko stranačkog računa u više je navrata kupljen nakit kojim se u različitim prigodama koristila bivša predsjednice Jadranka Kosor – kazala nam je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš.

U HDZ-u nisu nam znali reći koliko je ukupno stranka potrošila na nakit, ali su naveli da je zasigurno potrošeno i više nego što je iznos računa koje Večernji list posjeduje. Gdje je sad pak taj nakit, u HDZ-u ne znaju.

– Nakit o kojemu je riječ nismo za sada pronašli nigdje u stranci, a naravno da ćemo nakon što utvrdimo sve činjenice i ako se pokaže da ga je netko otuđio zatražiti njegov povrat – kažu u HDZ-u.

Nije na ponos Karamarku

Jadranka Kosor poznata je po svojoj kolekciji broševa kojima je voljela slati simboličke poruke. Navodno je u toj kolekciji bilo više od 200 broševa, no tvrdila je da je riječ samo o bižuteriji. Kosor nam je prvo rekla da ne zna ništa o spornim računima i da će u stranci otkriti tko je i za koga taj nakit kupovao. Sumnjala je u vjerodostojnost tih računa, no kad smo joj kazali da su nam u HDZ-u potvrdili njihovu vjerodostojnost, sjetila se da je u povodu završetka pregovora dobila od tajništva stranke broš.

– Nikad nisam nikome davala nalog da se za mene od stranačkog novca kupuje nakit. Nikakve naušnice nisam dobila. Možda je netko to za svoju ženu kupio ili netko od zaposlenica na račun stranke – kaže Kosor. Za broš za koji priznaje da je dobila od tajništva kaže da ne zna kako je plaćen ni koliko je stajao. Smatra da se s pričom o nakitu želi diskreditirati i da je to dio rata koji se vodi protiv nje.

– To nije na ponos Karamarku – riječi su J. Kosor.

>>Osječki HDZ: Zašto smo morali snimati sastanke i slati ih J. Kosor

Komentara 311

SJ
Sheks-Jaca
10:04 25.09.2012.

Tko zeli vjetropira ustranci?

OB
-obrisani-
10:05 25.09.2012.

. . ......Odgovorno tvrdim da gospodin ....valis... nije normalan, jebo ga onaj tko ga dovukao u Hrvatsku , . . ja nisam ! .

OB
-obrisani-
10:41 25.09.2012.

. valis...sramotis se...!! .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije