Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2013. u 12:00

Da vjeruje u Ostojićevu pobjedu, ne bi mijenjala zakon.

Andrea Zlatar, ministrica kulture, nakon dugotrajne blokade imenovanja intendanta HNK Zagreb odlučila je promijeniti Zakon o kazalištu kako bi isključila zagrebačkog gradonačelnika iz tog procesa.

Gradonačelnik Bandić više neće moći odlučivati o intendantu HNK, poručuje ministrica Zlatar u Jutarnjem listu najavljujući novi zakon za nekoliko mjeseci. Time je ministrica indirektno poručila i da ne vjeruje da će kandidat SDP-a i HNS-a Ostojić svrgnuti Bandića sa zagrebačkog trona. Da vjeruje u Ostojićevu pobjedu, ne bi mijenjala zakon.

Zimogrozni premijer nije mogao pronaći termostat

Zoran Milanović, premijer, zapitao se koliko će se ljudi razboljeti zato što je prostorija u kojoj se priređuje sjednica Vlade pothlađena, na samo 19 stupnjeva. Bolje bi bilo da se raspitao gdje je termostat.

Načelnik pojeo stado ovaca, a nije platio račun

Milanu Minji Aniću, vlasniku restorana Anita pokraj Obrovca, dodijalo je besplatno hraniti političare pa se Slobodnoj Dalmaciji požalio da ima pola kilograma neplaćenih računa. Adresirao ih je na Općinu Jasenice čiji je načelnik Martin Baričević prema Anićevim računima u zadnjih nekoliko godina u Aniti pojeo doslovce cijelo stado od stotinjak janjaca. Načelnik Jasenica dug za janjce od 185.000 kuna ne priznaje pa će priča epilog dobiti na sudu.

Bubalo planirao kupiti zastave pet puta skuplje

Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka, ovog je tjedna privukao interes javnosti inicijativom da gradski vodovod daruje građanima koji uredno plaćaju račune za vodu hrvatske zastave. Za 30.000 zastava predviđeno je 750.000 kuna, što znači da je spreman platiti 25 kuna po zastavi dimenzija 150 x 70 cm. Novinari 21. stoljeća dali su si truda i istražili koliko doista koštaju hrvatske zastave.

Utvrdili su da ih je moguće nabaviti i po pet puta nižoj cijeni – za samo pet kuna. Gradonačelnik Bubalo pravda se da nije njegov posao da izrađuje kalkulacije, ali ipak treba pripaziti da u sjeni mahanja zastavama netko ne napuni privatne džepove novcem komunalnog poduzeća.

Komentara 1

BI
bigred1
15:38 02.02.2013.

ako su papirnate onda je 5 kn sasvim realna cijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?