Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.01.2013. u 12:00

Uprava gradskog vodovoda odlučila je svim Osječanima koji uredno plaćaju račune za vodu darovati po jednu hrvatsku zastavu dimenzija 70 x 150 centimetara.

Krešimiru Bubalu, gradonačelniku Osijeka, svidjela se krajnje neobična ideja komunalne tvrtke Vodovod Osijek. Uprava gradskog vodovoda odlučila je svim Osječanima koji uredno plaćaju račune za vodu darovati po jednu hrvatsku zastavu dimenzija 70 x 150 centimetara.

Gradska tvrtka već je izdvojila 750.000 kuna kako bi kupila 30.000 državnih zastava. Bubalo za Novi list kaže da će “time ubiti dvije muhe”, stimulirati uredno plaćanje vode i povećati broj zastava u gradu. Zastava, zastava nam dajte, jer utjehe nema u vodi.

Gdje bi nam bio kraj da izvozimo hrvatski jal

Fred Matić, ministar branitelja, upitan zašto još nemamo proglašenih heroja Domovinskog rata odgovara za HTV da je “legendarni hrvatski proizvod, hrvatski jal, odigrao svoje.” Eh, kad bismo jal mogli izvoziti, gdje bi nam bio kraj.

Političari sami sebi iznajmili prostore za jednu kunu

Marka Ožića Bebeka, gradonačelnika Makarske, upozorio je Ured za državnu reviziju da Grad nezakonito iznajmljuje prostore političkim strankama po cijeni od jedne kune po četvornome metru.

Riječ je o prostorima na atraktivnim lokacijama na kojima se kvadrat plaća i 200 puta više. Nevolja je pritom što je Ožić Bebek i predsjednik lokalnoga HDZ-a koji koristi 124 četvorna metra po bagatelnoj cijeni. Slaba mu je utjeha što će deložirati i HNS koji koristi samo osam kvadrata.

Veliki teret i teške riječi
na dalekovidnici

Anto Đapić, bivši počasni predsjednik HSP-a, nakon što je odlukom predsjedništva isključen iz stranke izjavio je da će se na skorim izborima kandidirati kao nezavisni kandidat. Đapić tvrdi da je iz stranke isključen jer se protivio koaliciji s HDSSB-om u Slavoniji, odnosno koaliciji s HDZ-om u Dalmaciji, a za svog bivšeg prijatelja, predsjednika HSP-a Daniela Srba ne bira riječi.

Gostujući u Dnevniku 3 HTV-a Đapić je suočen s bivšim bliskim suradnikom Srba nazvao “političkom pi**om”, dok se aktualni predsjednik pravaša ipak izrazio suptilnije rekavši da je “Đapić postao prevelik teret za stranku”. Mali je korak od počasnog predsjednika do prevelikog tereta.

Komentara 3

ME
matija emanović
13:01 30.01.2013.

Prije 5-6 godina bio je dan nacionalnog praznika . Moj klinac je tražio hrvatski barjak da ga objesi na zgradu u kojoj smo živjeli. Posramio me , premda se osjećam hrvatskim domoljubom . Sramotno je da na dan nacionalnih praznika ima izvješenih tako malo barjaka.

LO
Lorenz
19:06 30.01.2013.

"Barjak" je turska riječ, na hrvatskom se kaže stijeg, ili zastava.

VN
van ness
19:30 30.01.2013.

Svaka vam cast Edi...Zivim u drzavi gdje manje vise svaka kuca istakne zastavu za praznike i to je u redu. Medjutim, u Hrvatskoj je to smijesno, jer Hrvati zive lazno domoljublje, jer nigdje u svijetu nema toliko korupcije i podkradanja drzave kao u mojoj domovini. Evo, pogledajte kao primjer toga nesretnog Thompsona koji toliko slini od krezubog domoljublja, a koliki mu je porezni dug?! Prema tome, braco Hrvati naucite najprije kako se voli svoja domaja, pa ce sami barjaci doci, bez potpore lazne vodovodne kompanije koja guli narod pa im gura bebi zvecku za utjehu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?