Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.11.2017. u 10:45

Za nemali broj mladih u ovoj zemlji (ne)mogućnost plaćanja podstanarstva doista može biti razlika između završavanja i nezavršavanja studija.

Uzeti sobu u studentskom domu pa je iznajmiti jer zapravo imaš stan za ovog je autora potez iznimno blizak moralnom dnu.

Za nemali broj mladih u ovoj zemlji (ne)mogućnost plaćanja podstanarstva doista može biti razlika između završavanja i nezavršavanja studija. Nekome tko stan već ima ta soba očito ne znači jako puno jer već starta iz plusa. No bez obzira na tu zbrinutost i bezbrižnost, zov je lakog profita očito prevelik. Tražitelja je smještaja u Zagrebu za trajanja akademske godine uvijek velik broj, tako je otkako je Sveučilišta. A smještaja, onog kvalitetnog i pošteno ponuđenog, ne podjednak broj. I eto prozora za laku zaradu kojoj ne odolijevaju ni mladi. Nedavna je inspekcija doista izbacila znatan broj ‘ilegalaca’ iz studentskih domova, no činjenica je da inspekcije zapravo i ne treba biti. Sobe se u studentskim domovima arče besramno, otvaraju se čak i mali oglasnici, ponuđače je lako pronaći i identificirati. Dolazili su na adrese odgovornih i cijeli popisi nemoralnih koji nešto što se zarađuje odličnim ocjenama iznajmljuju po nemalim cijenama. A one su jednake podstanarstvu, no s dodatnom privlačnošću boravka među kolegama te bez iznenađenja koja privatni smještaj ipak zna ponuditi. Ništa se nije promijenilo već 25 godina otkada je sa studijem počeo i ovaj autor. I tada smo slušali priče o sobama koje se iznajmljuju unatoč valovima prognanih koji su pristizali u grad. Ništa manje ogorčenje ne osjećamo ni danas gledajući kako se u ovoj zemlji koja je sve veći sinonim za beznađe na dragocjenim sobama u studentskim domovima bezočno profitira.

23.03.2015., Zagreb - Studentski dom Stjepan Radic.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
1/30

Očito je moguće da se i u tim ranim godinama punoljetnosti prelako zaboravlja na moral i poštenje, pa i čast koju nosi visoka ocjena zarađena u školi. Koja je k tome za sve veći broj jedina karta za put prema boljem životu. Ako se one najbolje već sada tako reketari, kako onda uopće očekivati da ostanu?

Pogledajte kako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor:

Komentara 1

DU
Deleted user
11:20 20.11.2017.

Hoće li tako kazniti one koji su uzeli npr POS-ove stanove da bi ih kasnije preprodali? Najviše mi smeta to moraliziranje i moralno licemjerje jer će svi oni koji su zaradili na prenamjeni zamljišta, ilegalnom iznajmljivanju, kupovini društvenih stanova po povlaštenim cijenama, legalizaciji nelegalno izgrađenih nekretnina, fiktivnim poljoprivrednim zemljištima itd. sada likovati jer je sirotinja koja je izbačena iz soba jedina zapravo kažnjena. Oni koji su sobe prodali to neće biti. Već viđeno toliko puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije