Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protokol o sigurnosti

Žičara u srijedu opet neće raditi, ali ovoga puta nije riječ o redovnom pregledu

Zagreb: Žičara Sljeme ponovno puštena u pogon
Marin Tironi/PIXSELL
12.06.2023.
u 13:18

Posljednji polazak s Donje postaje bit će ostvaren u 15.30 sati, a u 16 sati s Gornje postaje

Ako ste se u srijedu htjeli provesti sljemenskom žičarom, na to možete zaboraviti jer će ona u popodnevnim satima biti zatvorena. Razlog je provođenja vježbi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Posljednji polazak s Donje postaje bit će ostvaren u 15.30 sati, a u 16 sati s Gornje postaje. Pripadnici HGSS-a će na žičari izvesti vježbu evakuacije putnika iz zaustavljene kabine kako bi odredili koliko im, u slučaju potrebe, treba vremena, spasilaca i opreme za uspješno obavljanje ovakve akcije.

Ovakve vježbe dio su protokola o sigurnosti prijevoza putnika te se održavaju redovito, ali uvijek na drugim dionicama i u drugačijim vremenskim uvjetima. Vježba HGSS-a obavezna je aktivnost koja se provodi radi podizanja spremnosti u slučaju potrebe za spašavanjem putnika iz gondola s visine.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
Pendrek57
20:52 12.06.2023.

A majke milenice pusim, pa ta je vise izvan pogona nego u pogonu. Steta tolike pinke. Za to se je mogla jedna linija U-Bahna izgraditi. Ono sta je potrebno gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije