Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANSKO

Zgrada s dvjesto stanara bez ijednog parkirnog mjesta

parkiranje
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
27.06.2014.
u 09:05

Na štetu dijela zelenog pojasa stanari traže parkiralište, ali Grad ga ne da

I dok gradonačelnik Bandić priprema plan kojim želi uvesti naplatu parkiranja u cijelom gradu, vlasnici 72 stana u zgradi u Ulici Drage Gervaisa od broja 17 do 25 u Španskom upozoravaju ga da građanima parkirna mjesta prvo treba osigurati, a oni ispred svoje nemaju uređeno ni jedno.

– Zgrada s više od dvjesto stanara nema osigurano ni jedno parkirno mjesto. To je propust gradskih službenika koji su izdali dozvolu za takvu gradnju, ali i onih koji godinama ništa ne poduzimaju da se nepravda ispravi – požalio se stanar Željko Pintarić. Dodao je da zgrada nema parkiralište ni s druge strane gdje je dječji park, a ni garažu, pa su zbog toga ljudi prisiljeni automobile ostavljati na cesti kojom se potom jedva može proći. Prolaz je pak ponekad toliko uzak da kamioni ne mogu ni proći pa voze unatrag i  stvaraju kaos na cesti. Zato problema imaju i vozači Čistoće koji nekoliko puta tjedno baš ondje zaglave, provlačeći se između automobila parkiranih na cesti. Nedostatak parkirališnih mjesta u Ulici Drage Gervaisa najviše se ističe zimi, požalili su se stanari, jer cestom ne može proći ni ralica pa oni već godinama ručno čiste taj dio ulice.
Pintarić je kazao kako već godinama stanari šalju dopise Vijeću gradske četvrti i nadležnom gradskom Uredu, no bez učinka. Nacrtali su i prijedlog kojim traže da se za dva metra smanji zelena površina pored zgrade i ondje uredi barem 20-ak mjesta kako bi se oslobodila cesta, a u blizini ulaza mogle bi parkirati invalidne osobe, stariji i oni s malom djecom.

– Umjesto asfalta parkiralište bi se moglo po uzoru na okolne ulice popločati šupljim betonskim pločama, što je prihvatljivo i s ekološke strane – pojasnio je Pintarić prijedlog koji u Gradu ne žele izvesti s obrazloženjem da čuvaju zelene površine.
– U cijelom naselju, počevši od Krklecove ulice i na Trgu Ivana Kukuljevića napravili su parkirališta na zelenim površinama pa nema razloga da to ne učine i kod nas – kazao je Lovro Topić, koji se uselio odmah nakon gradnje, a iako su već tada upozoravati na problem, do danas nema pomaka.
– Jedino mjesto gdje možemo parkirati je nogostup, ali tada nam dolaze pisati kazne – kazao je Topić.

>>Naplata parkiranja odsad i gdje je bilo besplatno. Evo gdje su proširene zone!

Komentara 4

TR
Trnjanec
10:00 28.06.2014.

Nađite lokaciju na Google Maps, satelitski prikaz. Da, istina je, nemaju parking ispred zgrade, ali imaju parking *preko ceste*. 50 metara dalje, preko Ulice Gustava Krkleca, postoji veći parking namijenjen upravo za tu i susjednu zgradu. Što je rješenje, uništiti zelenilo i prirodni hlad te ubiti ptice, i pretvoriti sve u asfalt, ili izbaciti balkansku lijenost iz ljudskih glava, koja im ne dozvoljava da prošeću cijelih 50 metara do automobila? Nego baš moraju iz stubišta direkt u auto?

Avatar Urban Fox
Urban Fox
12:13 27.06.2014.

u normalnim državama investitor mora osigurati parkirna mjesta, kaj nisu napravili garažu ispod zgrade, najbolje bi bilo kad bi porušili sva drva i zabetonirali sve zelene površina pa da si krntije mogu parkirati posvuda

Avatar bosanac1951
bosanac1951
18:02 27.06.2014.

Naprosto nemogu vjerovati...... Surađujem (kao stroj. inž) sa arhićima već skoro 35 godina....I znam dobro da ako zgrada ima recimo 50 stanova mora biti i ili 50 parkilašnih mjesta ili neka podzemna garaža za sve stanare.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije