Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Zelena akcija: U zaprešićkoj vodi za piće toksične tvari

\'voda...slavonija...slavonski brod...070208... voda-slavina snimio:ivica galovic\'
Ivica Galović/PIXSELL
26.06.2012.
u 09:41

U podzemnim vodama u dva bunara koja su najbliža potoku Gorjak pronađene su visoke koncentracije farmaceutskog sastojka tosemida, upozorila je Zelena akcija

Institut Ruđer Bošković ove je godine napravio novi Izvještaj o analizama vode za piće vodocrpilišta Šibice pored Zaprešića koji dokazuje da je došlo do prodora toksičnih tvari u podzemne vode. Prema tom izvještaju, u podzemnim vodama u dva bunara koja su najbliža potoku Gorjak pronađene su visoke koncentracije farmaceutskog sastojka tosemida, upozorila je Željka Leljak Gracin, voditeljica programa razvoja prava okoliša Zelene akcije.

Objašnjava da je tosemid bio pronađen u visokim koncentracijama u sedimentu Gorjaka, koji je, zaključuje Zelena akcija, zbog 40-godišnjeg ispuštanja nepročišćenih otpadnih voda iz pogona Plive i Kvasca u potpunosti onečišćen.

– Od Grada Zaprešića tražimo da objavi izvještaj jer se radi o javnom dokumentu te je u javnom interesu da njegov sadržaj bude dostupan svima – pozvala je Leljak Gracin.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Bjeda
Bjeda
08:06 27.06.2012.

Nista bolje nije ni sa Savom i okolnim vodocrpilistima....samo jos neznaju kako da nam to kazu...ili nesmiju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije