Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERUTNE ŠKOLE

Žbuka koja pada s OŠ Jordanovac opasna za učenike

OŠ Jordanovac
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
15.09.2010.
u 10:42

U središtu smo grada, a zgrada je prava ruševina. S derutnog pročelja pada žbuka i obnova je prijeko potrebna – očajan je ravnatelj.

Dijelovi pročelja koji padaju s derutne Osnovne škole na Jordanovcu velika su prijetnja za učenike koji pohađaju tu školu.

– U središtu smo grada, a zgrada je prava ruševina. S derutnog pročelja padaju dijelovi žbuke i obnova je prijeko potrebna. Iako stalno šaljemo dopise gradskim uredima, do sada nitko ništa nije poduzeo za sigurnost naših učenika – očajan je ravnatelj OŠ Jordanovac Davor Krnjeta.

Zgrada u kojoj je danas škola sagrađena je još davne 1931. godine.

– U zgradi je nekada bila kasarna, a potom je služila za još neke svrhe. Osim što je derutna, jedan od problema je i to što nije osmišljena kao školski objekt. Iako iznutra stanje i nije tako loša, budući da joj namjena u početku nije bila da se u njoj održava nastava, nedostataka ima pa se snalazimo kako znamo – rekao je ravnatelj.

Zgrada se ubraja i u gradska arhitektonska naslijeđa, što ravnatelju i njegovim kolegama zadaje dodatne glavobolje.

– Za svaku obnovu trebamo tražiti posebne dozvole, a to nam dodatno komplicira rješavanje svih problema – požalio se Krnjeta.

I stara drvarnica, koja se nalazi odmah pokraj školskog igrališta, također je opasna za djecu, upozorio je ravnatelj.

– Osim što je zdanje drveno u njemu su još stare klupe i druga stolarija pa stalno strahujemo da djeca u igri ne ubace unutra kakav zapaljivi predmet i da se sve to ne zapali – dodao je.

Iako je školska zgrada stara, učionice, kabineti s laboratorijskom opremom te računalna učionica uređeni su i dobro opremljeni.

– Činimo sve što je u našoj moći kako bismo djeci pružili što bolje uvjete za nastavu, no neke stvari su izvan naše moći. Drvarnicu bi trebalo srušiti i umjesto nje sagraditi veliku učionicu s računalima kako se đaci ne bi morali gužvati u ovoj maloj – predložio je Krnjeta.

Škola ima i sportsku dvoranu u kojoj je nedavno zamijenjen pod, a razredi nisu pretrpani.

– Svaki razred ima od 20 do 25 učenika, što je normalan broj učenika kako bi se nastava mogla provoditi u normalnim uvjetima i prema pedagoškim standardima – objasnio je.

Prednost koju đaci OŠ Jordanovac imaju u odnosu na neke druge škole bliže centru jesu zelene površine.

– Đaci imaju veliki park i dva igrališta za igru i treninge, što nije slučaj u većini škola – dodao je Krnjeta.

Komentara 4

JS
ja sam gladan
10:54 15.09.2010.

Grad Zagreb, Holding, SDP.

LO
loza
12:38 15.09.2010.

crkva je dobila 4 milijarde kuna u zadnjih 10g. Svaka srednja škola u RH je za te novce mogla dobiti dvoranu i uređenu školu. Zašto je to tako? Jer smo veliki katolici a to dokazujemo uplatama na račun crkve.

DU
Deleted user
15:41 15.09.2010.

E sad, da je škola Jordanovac u centru grada - NIJE. Na vrhu ulice Jordanovac je, bliži joj je Mirogoj nego Maksimir. Nije bila kasarna (to je čista izmišljotina) građena je namjenski, baš za školu. To je bila prva školaa (ili među prvima) u ex YU koja je šezdesetih godina prošlog stoljeća uvela kabinetsku nastavu, imala đačku zadrugu i još koješta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije