Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Skupštine

Zbog vrtića spremni za referendum, čija će biti zadnja?

'12.03.2011., park Ribnjak, Zagreb - Atletski klub Sljeme i Lions Club Kaptol Zagreb organizirali su dobrotvornu utrku Ribnjakros za sve osnovnoskolce Grada Zagreba.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
19.04.2011.
u 15:39

Bandić ostaje pri staroj odluci i ponovio je da ne kani odustati, a iz Skupštine očekuju iduću pravnu bitku. Ako odbija izvršiti odluku, Skupština može tražiti referendum o povjerenju gradonačelniku – kazao je Šprem.

Gradonačelnik Milan Bandić neće provesti odluku koju će SDP s partnerima donijeti na sjednici Gradske skupštine, a kojom žele cijene vrtića vratiti na staro – 200 kuna za djecu do tri godine i 400 kuna za stariju djecu.

Potvrde odnijeti u vrtiće

Dječje će vrtiće naplaćivati prema kategoriziranom cjeniku koji je dio programa javnih potreba u predškolskom odgoju, a koji su zastupnici lani u prosincu izglasovali kao dio proračuna. Iako je prije donošenja proračuna objašnjavao da novca nema i da mora donijeti novu odluku, sada je Bandić kazao da će više od 60 posto ljudi vrtić plaćati manje nego do sada.

– Nije istina da sam želio uštedjeti u proračunu. Želio sam teret krize rasporediti ravnomjerno. Svaki dan kroz medije čitam slučajeve koji se vade pincetom, a oni koji šire kukavičku demagogiju i populizam pune stupce. U 12. su mjesecu trebali reći ne. Kako sam ih ucijenio izborima? Ako dobro rade opet bi bili izabrani – kazao je Bandić referirajući se na SDP koji je proračun prihvatio da spriječi izbore za Skupštinu.

Slavko Kojić, pročelnik za financije, kazao je da Skupština "ne može prihvatiti odluku koja nema veze s proračunom i prihvaćenim programom, jer svi ti dokumenti moraju biti harmonizirani". Roditelji koji žele ostvariti prava koja im pripadaju morat će u vrtiće donijeti potvrde. Gradonačelnik neće popustiti ni umirovljenicima, koji se potvrdom o prebivalištu moraju izboriti za besplatan pokaz te posljednjih dana čekaju u koloni ispred policije u Petrinjskoj ulici.

Čija će biti zadnja?

– Razgovarao sam s čovjekom iz policije koji me nagovarao da odustanem od potvrde o prebivalištu i da bude dovoljna preslika osobne. Nisam odustao, ne želim uljeze u socijalnim pravima. Osobna iskaznica traje više od 10 godina, a s potvrdom imamo ažurirane podatke – kazao je Bandić.

S obzirom na Bandićevo "raspoloženje" Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, očekuje pravnu bitku te poziva roditelje da svejedno prikupe dokumente.

– Onaj tko donese odluku može je i mijenjati, a to su zastupnici. On može obustaviti izvršenje odluke, no onda će zadnju riječ dati Ministarstvo uprave. Ako odbija izvršiti odluku, Skupština može tražiti referendum o povjerenju gradonačelniku – kazao je Šprem.

Ključne riječi

Komentara 6

HA
habibi
10:00 20.04.2011.

Koji k.... se stalno bunite, Bandić je car, dođite malo živjet u druge županije da vidite koliko se plaća vrtić, a da ne govorim da su plaće 30 % manje nego u gradu. Mućka đubrad!!

KO
komentatorv2
17:26 19.04.2011.

Bandić je u pravu, odluka je na mjestu i na tragu socijaldemokracije, a SDP još jednom pokazuje koliko je sličan HDZ-u kada radi politikantstva licemjerno glasa protiv nečega za što je netom prije glasao ZA. scenarij koji neodoljivo podsjeća na Varšavsku.

OB
-obrisani-
18:49 19.04.2011.

Sutra če SDP opet podržati Bandiča jer fukcioniraju isto kao i HDZ! Više če učinit ustavi sud nego skupština-----Da je lopovija iz SDP malo pametija odavno bi raspustili skupštinu i proglasili nove izbore! I HDZ i SDP godiama rade ono šta najbolje znaju pljačkaj i otimaj od Hrvatskog naroda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije