Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratki spoj

Zbog struje se 'gasi' popularni INMusic festival?

INMusic
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
Autor
Sandra Golemac
06.06.2014.
u 10:15

Elektra Zagreb traži trajni priključak struje na Jarunu, umjesto privremenog kojeg su imali do sada, ali Grad se tome protivi

Održavanje INMusic festivala ove bi godine, čini se, moglo biti upitno. Iz Elektre Zagreb, naime, kažu da zbog sigurnosnih razloga traže trajni priključak električne energije na Jarunu umjesto privremenog koji su dosad postavljali, ovisno o održavanju manifestacija. A Grad im to ne da.

– Neadekvatno opremljena priključna mjerna mjesta mogu rezultirati kvarovima, požarima, pa čak i opasnošću od strujnog udara – napominju iz Elektre te traže od organizatora festivala da se o svemu dogovore s gradskim Uredom za izgradnju grada.

Organizatori INMusica, kao i dosadašnjih godina, poslali su zahtjev za ugovor o privremenom priključku, Elektra želi trajni, ali se Grad tome protivi.

Iz gradske uprave do zaključenja izdanja nismo dobili odgovor zašto ne pristaje na ugovor za koji se zalaže HEP.

– Ne znam, doista, o čemu je riječ – kratko je komentirao Alan Ordulj, zamjenik pročelnika gradskog Ureda za izgradnju grada.

S druge strane, iz Elektre Zagreb ograđuju se od bilo kakve odgovornosti.

– Mi ne želimo nikome ništa uskraćivati i biti uzrok odgode festivala – poručio je Željko Šimek, direktor Elektre Zagreb.

Iz organizacije INMusica kažu da su svjesni problema i nadaju se riješiti ga što prije jer bi se festival trebao održati od 23. do 25. lipnja.

– Problem ćemo pokušati riješiti službenim kanalima – kazali su iz organizacije.

Kako doznajemo, danas bi se trebao održati sastanak predstavnika Grada i INMusic festivala s direktorom Elektre Zagreb.

Komentara 1

Avatar Azriel
Azriel
13:33 06.06.2014.

Pa ne postoji više privremeni priključak, naime izvan zakona je i izvan propisa. HEP je u pravu. Nema više rođačkog mentaliteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije